Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 00:41
Advert

Başkan Seçer, Mtso Başkanı Kızıltan Ve Und Mersin Yönetimi İle Bir Araya Geldi

Başkan Seçer, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve UND Mersin temsilcileri ile bir araya geldi. ‘Mersin Uluslararası Lojistik Köy Projesi’nin konuşulduğu görüşmede Başkan Seçer, projenin bir an önce hayata geçmesi için el birliğiyle harekete geçmeleri gerektiği vurgusunu yaptı. Seçer, “Mersin, lojistik ile doğup büyüyen bir kent. Ben de en az sizin kadar bu projenin hayata geçmesini istiyorum” dedi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-04-2022 23:53   Güncelleme : 14-04-2022 23:53
Başkan Seçer, Mtso Başkanı Kızıltan Ve Und Mersin Yönetimi İle Bir Araya Geldi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Mersin Uluslararası Lojistik Köy’ projesini görüşmek üzere Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Mersin temsilcileri ile bir araya geldi. Projenin Mersin ve lojistik sektörü açısından önemine vurgu yapan Başkan Seçer, ‘Lojistik Köy’ün bir an önce hayata geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi, MTSO ve UND’nin iş birliği yapması gerektiğini söyledi.  

Başkan Seçer’in makamında yapılan görüşmeye; MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Muhittin Ocak ve Rıdvan Arıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Özçelik, Kerem İmrak, Coşkun Aytaş, Mehmet Can Arslan, Süleyman Aktaş ile UND Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri Muazzez Araç ve Siraç Dündar katıldı.

“Mersin, lojistik ile doğup büyüyen bir kent”

Başkan Seçer’in, Mersin’de kurulması planlanan Lojistik Köy’ün, kentin geleceği açısından önemli ve değerli olduğunu belirttiği görüşmede; projenin detayları masaya yatırıldı. ‘Lojistik Köy’ için artık harekete geçme zamanı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, devam eden imar çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Mersin’in İstanbul’un ardından araç filosu açısından en büyük ikinci il olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Mersin, lojistik ile doğup büyüyen bir kent. Böyle bir projenin hayata geçmesini en az ben de sizler kadar istiyorum” dedi.  

Nakliyeciler Sitesi Projesi’nin de hızla tamamlanarak ihale aşamasına gelindiğini belirten Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi, MTSO ve UND’nin birlikte hareket etmesiyle ‘Lojistik Köy’ projesinde hızla yol alınabileceğini aktardı. Başkan Seçer, çalışmalara vakit kaybedilmeden başlanması gerektiğini dile getirerek, proje içerisindeki gümrük, depolama alanları, tır garajları gibi sektörel yatırımların yanı sıra fuar alanı, otel gibi uluslararası lojistiğin gerektirdiği her türlü tesisin yer alacağı altyapının oluşturulmasının önemine de değindi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan ve UND temsilcileri de yurtiçi ve yurtdışından yatırımcıların bu projeye hazır olduğunu, yer tahsisi konusundaki sorunun çözülmesi halinde vakit kaybedilmeden çalışmaya başlanabileceğini kaydetti.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü