Mersin Anamur’da okul müdürünün vurulmasıyla ilgili soruşturma genişletildi. 12 yaşındaki çocuğun babası da gözaltına alındı, detay haberimizde.
Mersin’in Anamur ilçesinde yaşanan olay, eğitim camiasını ve ilçeyi adeta şoke etti. Çarıklar Mahallesi’nde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nda sabah saatlerinde silahlı saldırı meydana geldi.
İddiaya göre 12 yaşındaki M.K., okul bahçesinde oturan Okul Müdürü Ender Kara’ya doğru koşarak tüfekle ateş etti. Silah sesleriyle birlikte okulda büyük panik yaşandı.
Karın bölgesinden vurulan 39 yaşındaki okul müdürü Ender Kara, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Kara, daha sonra Mersin’e sevk edildi.
Olayın ardından okul bahçesi güvenlik çemberine alınırken öğrenciler büyük korku yaşadı.
Jandarma ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren öğrenciyi okul içerisinde gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe de el konuldu.
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla çocuğun babası Y.K.’yı da gözaltına aldı. Baba, ifadesi alınmak üzere jandarmaya götürüldü.
Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın 22 Aralık 2025 günü saat 08.30 sıralarında gerçekleştiği belirtilerek, okul müdürünün hastanede tedavisinin sürdüğü ifade edildi.
Açıklamada ayrıca olayı gerçekleştiren öğrencinin gözaltına alındığı, adli ve idari tahkikatın başlatıldığı bilgisine yer verildi.
Anamur Kaymakamı Kemal Duru ile Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı da hastaneye giderek okul müdürünün sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Olayın nasıl ve neden gerçekleştiği, silahın çocuğun eline nasıl geçtiği araştırılıyor. Yetkililer soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirtirken, eğitim çevrelerinde yaşanan bu olay büyük üzüntü yarattı.