Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 15:09
Advert

Mersin Büyükşehir şehit aileleri ve gazileri ağırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 55 ilden gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yönetici ve üyesi 150 kişiyi Mersin’de ağırlıyor. Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2 gün boyunca gerçekleştirilecek programlar öncesinde; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ve beraberindeki heyeti ağırladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-11-2021 12:01   Güncelleme : 18-11-2021 12:01
Mersin Büyükşehir şehit aileleri ve gazileri ağırlıyor

 

Ziyarette; Başkan Işık’ın yanı sıra derneğin ikinci başkanı Doğan Gömük, Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer ile Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır, dernek genel merkez üyesi Bektaş Şahin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürü Cengiz Sevinç yer aldı.

“Her zaman şehit ailelerimizin, gazilerimizin yanındayız”

Başkan Seçer, vatan toprağını savunma uğruna verilen mücadelenin çok kutsal olduğunu ifade ederek, “Toprak parçasını savunmak da uğruna canını ve organlarını feda etmek de verdiği mücadele sonucu hayatının baharında fiziksel ya da ruhsal olarak travma yaşamak da çok büyük bir özveri bana göre. Vatan evladı olarak şehit ailelerimize ve gazilerimize bu anlayışımızdan dolayı farklı bir gözle bakıyoruz. Mersinimizde olmanız da bizler için son derece güzel, keyifli. Gerçekten Mersin, Türkiye’nin en müstesna kentlerinden bir tanesi. Vatan, bayrak, millet sevgisi tabi Türkiye’nin her noktası aynıdır ama Mersin’de bunun ölçüsü gerçekten çok farklıdır. Böyle güzel bir kentte yaşıyoruz. Sizleri de burada misafir etmek bizlere de ayrı bir onur veriyor” dedi.

Göreve geldikten sonra Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nü oluşturduklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bizim birimimiz bir şeflik olarak çalışıyordu. Yaptığımız değerlendirmelerde aldığımız karar, şube müdürlüğü olarak görev yapılmasının daha efektif ve etkin olacağı yönünde oldu. Bizim bu işe ne kadar farklı bir gözle baktığımızın bir ifadesi ya da mesajı olsun istedik. Her zaman şehit ailelerimizin, gazilerimizin yanındayız” diye konuştu.

Işık, şehit aileleri ve gazilere sunulan desteklerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkür etti

Mersin’de misafir edilmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Başkan Seçer’e şehit aileleri ve gaziler için sundukları desteklerden dolayı teşekkür etti. Şehit aileleri ve gazilere daha iyi hizmet sunmak adına Büyükşehir Belediyesi bünyesinde daha önce şeflik olarak bulunan birimin müdürlüğe yükseltilmesini takdir ettiklerini vurgulayan Işık, bunun tüm belediyelerde uygulanması gerektiğini söyledi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü