Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 21:30
Advert

Hassas bir bünyeye sahip olan bebeklerin sağlıklı şekilde beslenmesi

Hassas bünyeye sahip olan bebeklerin sağlıklı şekilde beslenmesi, büyüme çağında kritik bir rol oynuyor.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 31-05-2021 15:19   Güncelleme : 31-05-2021 15:19
Hassas bir bünyeye sahip olan bebeklerin sağlıklı şekilde beslenmesi

Uzmanlar dengeli ve sağlıklı beslenme rutinini kazanan bebeklerin, gelecek yaşlarında metabolizmalarının olumlu yönde etkilendiğini söylüyor.

Bebeklerin geleceğe sağlıklı şekilde adım atması ve tat duyusunun daha çok kuvvetlenmesinde tahıllı kaşık mamalar ön plana çıkıyor.

Doğal olmasının yanında vitamin ve mineral değeri yüksek olan tahıllı mamalar ek gıdaya geçiş döneminde bebek beslenmesinde sağlıklı bir programın oluşmasında ihtiyaç duyulan ana desteklerden biri olarak biliniyor.

6'ncı aydan itibaren bebeklerin sağlıklı yaş almasına yardımcı olan tahıllı kaşık mamaların içeriğindeki lif kaynağı da sindirim sistemlerinin dengelenmesinde önemli bir paya sahip.

6’ncı aydan itibaren görülmeye başlanan vitamin ve mineral eksikliklerine dikkat

Sofra besinlerine ek olarak tamamlayıcı besinlerden destek alınmasının önemini söyleyen Prof. Dr. Ferhat Çekmez şunları söyledi ‘’Bebeklerin genelde 6’ncı ayından itibaren görülmeye başlanan vitamin ve mineral eksikleri, sağlık problemlerin önünü açıyor.

Bu açıdan baktığımızda bebeklerin en hızlı büyüme dönemlerinden biri olan 6-36 ay arasında vitamin ve mineral bakımından zengin içeriklerle sağlıklı bir beslenme alışkanlığını kazandırmak çok önemli.

Bu yaşlarda vitamin ve mineral gereksinimlerinin besinlerden yeterli bir şekilde alınmaması durumunda lif açısından zengin olan tahıllı kaşık mamalar, hassas bir bünyeye sahip olan bebeklerin metabozlizmasını normal fonksiyonlarını korumasında etkili bir çözüm sunuyor."

Beslenme piramidinde tahılların önemi

Bebeklerin besin piramidinde geniş bir alanı kapsayan tahılların besleyiciliği ve doyuruculuğu bebeklerin besinsel ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamasına yardımcı olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhat Çekmez ayrıca ‘’ Bebeklerin damak zevkini geliştirmede ve ayına uygun bir şekilde büyümesine destek olan tahıllı kaşık mamalar, enzimatik hidroliz yöntemiyle üretildiğinde özellikle hazımsızlık problemlerinin çekilmemesinde ve kaliteli bir uyku uyumasında büyük bir önem teşkil ediyor.  

Bebeklerin sofra yemeklerine artı olarak onlara özel olarak geliştirilen beslenme formülleri sayesinde bebeklerin beslenme programları da zenginleşiyor, geleceğe sağlıklı adım atmaların önü açılıyor.’’

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü