Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 09:05

Dev projelerin ara eleman ihtiyacı için protokol imzalanacak

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve inşaatı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili ara eleman ihtiyacına yönelik Tarsus İŞKUR Müdürlüğü ile işbirliği yapacak.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 04-06-2021 14:31   Güncelleme : 04-06-2021 14:31
Dev projelerin ara eleman ihtiyacı için protokol imzalanacak

Tarsus TSO Yönetim Kurulu, Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal ve ekibini ağırladı.

Ziyarette Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus’ta sanayileşme hamlesinin devam eden projelerle tekrardan başladığını ve bunların hayata geçmesiyle birlikte kent ve bölgenin çehresinin değişeceğini söyledi.

Konaklama ve otel ihtiyacı

‘’Kurmakta olduğumuz ve hayata geçtiğinde doğrudan 15 bin istihdam sağlayacak Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, yine kurduğumuz Türkiye’nin ilk tarım teknoparkı Mersin Agropark ve inşaatı hızla devam eden Çukurova Havalimanı hayata geçtiğinde kentimizin çehresi değişecek.

Bu önemli projeler için bizim gerek yerel yönetimler, gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse kanaat önderleri olarak kendimizi her anlamda hazırlamamız gerek.

Önemli yatırımcılar çektik. Yakın zamanda fabrikaların bir bir yükseldiğini göreceğiz. Beyaz yakalı, mavi yakalı bir çok kişi kentimize gelecek. Bizim konuttan otele, restorandan sosyal tesislere kadar birçok alanda kendimizi hazır etmemiz gerekiyor.’’

Önceliğimiz ara eleman

Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, yatırımlarla birlikte iş adamların işine yarayacak nitelikli ve ara eleman ihtiyacının ciddi manada önem kazandığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Türkiye genelinde olduğu gibi bizim de en önemli sorunumuz ara eleman. Bu sorunun çözümüne yönelik TOBB’un ’81 İl’e 81 Okul Projesi’ kapsamında Tarsus’a mesleki okul yapılmasını sağlıyoruz.

Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun destekleriyle ilk defa bir ilçeye okul kazandırdık. Şu anda inşaatı hızla devam ediyor. Gerek bu okuldan mezun olacak çocuklarımız gerekse üniversitemizin teknik bölümlerinden mezun olacak gençlerimizle ara eleman ihtiyacına bir nebze de olsa katkı koyabileceğiz.

İŞKUR ile Mesleki Eğitim Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP) işbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kursları kapsamında işbirliğine gidiyoruz. Amacımız istihdam alanında yatırımcıya hazır hale gelebilmek.

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde Mersin Agropark da Çukurova Havalimanı da bizim için ciddi projeler. Kendimizi hazırlamamız gerekli. Kapılarımız tüm girişimcilere, yatırımcılara açık. Her türlü kolaylığı ve desteği sunmaya hazırız.’’

Ekonomik dönüşüm başlayacak

Devam eden projelerin hayata geçmesiyle birlikte kent ekonomisinin ciddi dönüşüme uğrayacağını ve şimdiden özellikle istihdam noktasında nitelikli işgücü ve ara elemana daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, ‘’Bölgenin kalkınması için İŞKUR aktif işgücü hizmetleri olan mesleki eğitim kursları, MEGİP kursları ve işbaşı eğitim programları ve işverenlerden gelecek işgücünün doğrudan karşılanması kapsamında her türlü işbirliğine hazırız.

İmzalayacağımız protokol ile bölge istihdamına katkı sunmak bizim için çok önemli. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz.’’

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü