Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 10:21

Kitap okuyan çocuklar ödüllendirildi

Pandemi döneminde online eğitimi fırsata çevirerek çocuklardaki okuma bilincini arttırmayı hedefleyen Toros Koleji, düzenlediği kitap okuma projesi ile de çocukları ödüllendirdi.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 09-02-2021 16:06   Güncelleme : 09-02-2021 16:06
Kitap okuyan çocuklar ödüllendirildi


Koronavirüs ile mücadele kapsamında okulların kapanmasıyla birlikte online eğitime geçen Toros Koleji, bu süreçte çocuklardaki okuma kültürünü geliştirmeye yönelik yaptıkları kitap okuma projesi ile, çocukları ödüllendirerek kitap okumaya teşvik etti. Toros Koleji ilköğretim ikinci sınıf öğretmeni Emel Turan’ın başlattığı projede, kitap okuyan çocuklar hediyeler ile ödüllendirildi.  Geçtiğimiz ekim ayında başlayan proje sona erdikten sonra Toros Koleji tarafından Galatasaray Meydanı’nda tören düzenlenerek ödüller dağıtıldı. Törende yapılan konuşmalar sonrasında velilerin yaptığı atıştırmalıklar dağıtıldı. 33 ve üzeri kitap okuyan 21 çocuğa hikâye kitabı, 100 kitap ve üzeri okuyan 12 çocuğa altın madalya verilirken 226 kitap okuyarak üstün başarı sağlayan 2-C sınıfı öğrencisi Mete Yıldız’a 2 altın madalya verildi.
“HEDEFİMİZ OKUYAN BİR NESİL YETİŞTİRMEK”
Okuyan, sorgulayan araştıran, inceleyen, empati yapabilen dikkatli sağlıklı bir nesil yetiştirme hedefinde olduklarını belirten 2-C sınıf öğretmeni Emel Turan, “Online eğitimin hayatin bir parçası olduğu dönemde çocukları teknolojiyi etkin kullanan bilinçli gruplar olarak yetiştirmek amacıyla okumanın önemi ve insana kazandırdıkları konusunda bir hayli çalışma yaptık. Ödül için, not için değil kendilerini geliştirmeleri için durumları yönünde çocuklarımızı teşvik ettik” şeklinde konuştu. Çalışmalar sonucunda çocukların kitap okuma alışkanlıklarının arttığın altını çizen Turan, “Çocuklarımız okudular, okuduklarını anlattılar ve bunu videoya çekerek Torosluyum 2 grubumuzda paylaştılar. Şu anda aileleri yeter çocuğum okuma artık dedikleri halde büyük bir zevkle kitap alıp okuyan, empati yeteneği, sosyalliği gelişmiş hayal gücü yüksek, öngörülü, bilgili, sevgi dolu saygılı çocuklar haline dönüştüler. Henüz 7-8 yaşlarında olup bu becerileri gösterebilen çocukların ödüllendirilmeyi hak ettiğini düşünerek de böyle bir tören düzenleyerek onları ödüllendirdik” dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü