Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 20:26

Şiir'den Çıkan Tablet

Hayırsever iş insanı Sait Dervişoğlu’nun yayınladığı şiir kitabı bir anda sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Şair ve iş insanı kitabının tüm gelir ve telif haklarını uzaktan eğitim gören ve tablete ihtiyacı olan çocuklara adadı. Dervişoğlu şu ana kadar 800 çocuğa ulaştı. Projenin hedefi ise 5 bin..

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-01-2021 15:34   Güncelleme : 27-01-2021 15:34
Şiir'den Çıkan Tablet

Hayırsever iş insanı Sait Dervişoğlu’nun yayınladığı şiir kitabı bir anda sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Şair ve iş insanı kitabının tüm gelir ve telif haklarını uzaktan eğitim gören ve tablete ihtiyacı olan çocuklara adadı. Dervişoğlu şu ana kadar 800 çocuğa ulaştı. Projenin hedefi ise 5 bin..


Mersin'in bakliyat sektöründeki öncü firmalarından olan Dervişoğlu Bakliyat’ın yönetim kurulu üyesi Sait Dervişoğlu , eğitime yönelik yürüttüğü sosyal sorumluluk projesiyle topluma örnek oluyor. Dervişoğlu dezavantajlı bölgelerde eğitim hayatını sürdüren çocukların tablet ihtiyaçlarını karşılıyor. “Ruhuma Mektuplar” isimli bir şiir kitabı da çıkaran Dervişoğlu kitabından elde edeceği tüm geliri de bu uğurda harcıyor. 


PROJENİN HEDEFİ 5 BİN ÖĞRENCİ
Eğitim ve öğretimle buluşamayan kız çocuklarını cehaletin pençesinden kurtarmak mottosuyla yola çıkan Hayırsever iş insanı Sait Dervişoğlu’nun yerelde başlattığı tablet projesi dalga dalga yayılıyor. Dervişoğlu, şu ana kadar dezavantajlı bölgelerde eğitim hayatını sürdürmeye çalışan çocuklara EBA projesi kapsamında yaklaşık 800 tablet hediye etti.  Projenin 5 bin tabletle tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Dervişoğlu Akdeniz Bölgesindeki İleri ve Ertuğrul Gazi Ortaokullarını ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

Bu anlamlı buluşmaya Mersin Ticaret ve  Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da destek verdi. Kızıltan’ın da ilk eğitimini aldığı İleri İlkokulu’nda 20 öğrenciye tablet dağıtıldı. Ardından Ertuğrul Gazi Ortaokulu’na giden Dervişoğlu ve Kızıltan okul yönetimi tarafından belirlenen isimlere aynı sayıda tablet  hediye etti. Törende Akdeniz Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek de hazır bulundu. 


KIZILTAN “ GURURLU VE DUYGU YÜKLÜYÜM”
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan iş insanlarının  sosyal sorumluluk projelerine liderlik yapmalarının kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, “ Bu ilkenin en önemli sorununa duyarsız kalmamız mümkün değil. İçimizden biri olan Sait Dervişoğlu kardeşim çok kutsal bir işe imza atıyor. Bu sahnelere tanık olduğum için gururlu ve duyguluyum. Kendisine şahsım ve örgütüm adına teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın diğer iş insanlarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.


DERVİŞOĞLU “ BİZ MERSİN’DEN BİR IŞIK YAKTIK”

Hayırsever iş insanı Sait Dervişoğlu ise bu projenin yayınladığı ‘Ruhuma Mektuplar’  isimli kitabı ile birlikte başladığını söyledi. Dervişoğlu “ Bu projenin çıkış noktasında aslında okutulmayan yada okuyamayan kız çocuklarımız vardı. Proje Pandemi dönemi ile birlikte başlayan uzaktan eğitim şartları nedeniyle farklı bir boyut kazandı. Yerelden başlayan bu proje İzmir’den Ağrı’ya kadar uzanarak ulusal bir projeye dönüşmek üzere.

Yani Mersin’den yaktığımız ışık belki de çok yakında Türkiye’yi aydınlatacak.  Bu platformda sadece ben yokum. Bizler gibi ülkemizin aydınlanmasını isteyen ve bu projeye destek veren gönül insanları var. Hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. “ dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü