Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 00:08
Advert

Usta Gazetecilere haksız tasfiye etme kalkışması

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, olağan genel kurulu yaklaşırken, üyesi olan 20-40 yıl arasında hala mesleğini sürdüren Gazetecileri, tasfiye etmek için harekete geçtiği bildirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2021 19:07   Güncelleme : 24-01-2021 19:07
Usta Gazetecilere haksız tasfiye etme kalkışması

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, olağan genel kurulu yaklaşırken, üyesi olan 20-40 yıl arasında hala mesleğini sürdüren Gazetecileri, tasfiye etmek için harekete geçtiği bildirildi.

‘Koltuğunu koruma’ hastalığı yüzünden Ahmet Ünal Başkanlığı döneminde gazetecilik mesleğinden uzak, kişilerin üye yapılarak sayısı 400’e ulaşan MGC’de olağan genel kurul öncesi bugün ki mevcut yönetimin, ehil gazetecileri tasfiye hazırlığına girmesi tepki yarattı.

‘Gazeteci olmayanlar cemiyetten temizlenecek’ sözünü vererek iktidar olan Kaya Tepe başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, bu sözlerini bir yıldır tutmadıkları gibi seçimlerde kendilerine karşı olacaklarını düşündükleri üyeleri de mesnetsiz uzaklaştırmak istedikleri görüldü.

Gazeteci olmayan hazır kıta üyeleri tasfiye yerine ehil gazetecileri tasfiye etmek istemelerini hayretle izlediklerini belirten MGC Onursal Başkanı ve Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkanı A.Vahap Şehitoğlu,

‘MGC Yönetimi 20-40 yıl arasında hala mesleğini sürdüren, Başkanlık yapmış, Mersin Gazeteciler Cemiyeti üyesi Ehil Gazetecileri, tasfiye etmek için harekete geçmiştir. MGC yönetimi, tüzüğe aykırı olduğu halde tasfiye etmek istedikleri üyeler, bir süre önce Mersin İnternet Gazeteciler Derneği (MEİGDER) kurucu başkan ve yöneticileridir.’ dedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin Tüzüğün madde 4: Dernek üyeliği f fıkrası. Madde 8: üyelerin hakları 3 ve 5. Fıkraları, gereğince hiçbir şekilde üyeliklerinin düşürülemeyeceğinin hüküm altına alındığını belirten Şehitoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘Türkiye genelinde birçok Gazeteciler Cemiyetleri, internet gazetecileri dernekleri kurmak isteyen üyelerine tam destek olmalarının yanı sıra federasyon ve konfederasyonlar kurmalarını, yada bu kuruluşlara üye olmalarını sağlamışlardır.

Bu oluşumları yaparken de hiçbir zaman üyeleri bulunan İnternet Gazeteciler Derneğinin kurucularının üyeliklerini düşürme ve bölücülük yapma düşüncesini taşımışlardır

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü