SON GELİŞMELER
--:--:--

Mersinli Yazarlar Kardelen Kitaplığı Oluşturdu

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Mersinli Yazarlar Kardelen Kitaplığı Oluşturdu

Mersinli yazarlar Toroslar’da kar üzerine kitap bırakarak “Kardelen Kitaplığı” oluşturdu. Etkinlik, kitabın ve yazarın değerine dikkat çekti.

MERSİN – Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) üyeleri ve dostları, Toroslar’ın eteğinde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yazarlar, Güzelyayla ile Hangediği arasında kar üzerine kitaplarını bırakarak bu sembolik çalışmaya “Kardelen Kitaplığı” adını verdi.

Mersin’in yüksek kesimlerine kar yağmasının ardından harekete geçen yazarlar, kitap ve yazarın değerine dikkat çekmeyi, edebiyatın varlığını güçlü bir simgeyle hissettirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

“Kardelen Çiçeği Kitap Yazarı Gibidir”

Kardelen çiçeğinin zorlu doğa şartlarında yetiştiğine dikkat çeken Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, kitap yazma sürecinin de benzer bir mücadele gerektirdiğini vurguladı.

Aydın, “Kardelen çiçeği kitap yazarı gibidir. Her türlü doğa şartlarına direnir; mücadelecidir, güçlüdür ve dayanıklıdır” dedi.

Kitap yazma sürecinin uzun ve zahmetli olduğuna değinen Aydın, “Tıpkı kardelenin karı delerek gün ışığına çıkması gibi, kitap da emek, sabır ve kararlılıkla ortaya çıkar. Yıllarca birikim yaparsınız, araştırırsınız, hedef kitleyi belirlersiniz, sonra yazmaya başlarsınız. Bazen aylarca süren bir süreç sonunda eser gün yüzüne çıkar” ifadelerini kullandı.

“Kitabı Yaşatacak Olan Okuyucudur”

Yazarların kitaplarını yayımlatabilmek için büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Aydın, “Biz yazarlar önce kendimizle, sonra çevremizle, doğayla ve yayıncılarla mücadele ederiz. En sonunda kitabımızı gün ışığına çıkarırız. Onu yaşatacak olan ise okuyuculardır” diye konuştu.

Yazarlardan Anlamlı Mesajlar

Kardelen Kitaplığı etkinliğine katılan yazarlar da duygu ve düşüncelerini paylaştı:

  • Fatma Öztutan: “Her bir kitap, geleceğe ve tarihe bırakılan bir izdir.”
  • Şerife Eser: “Hep birlikte geleceğe bir miras bırakıyoruz.”
  • Suzan Tamtakıroğlu: “Kitaplarımız çiçek açtı, hayata neşe kattık.”
  • Abdullah Coşkun: “Kitap okumayan hiçbir zaman ileriye gidemez. İlim, dünyadaki en kıymetli varlıktır.”
  • Salih Özbay: “Ağaçlar kurur ama yazılan yazılar asla kurumaz. Okunmayan her kitap, keşfedilmeyen bir cevherdir.”
  • Ressam Nejla Çağlar: “Çok nadide olan kardelen çiçekleri gibi, yazarlarımızın kitaplarını kar üzerine ektik.”

MEYAD Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Yılmaz ise, ikinci kez gerçekleştirilen “Kardelen Kitaplığı” etkinliğine katılan tüm yazarlara teşekkür etti.

 

Benzer Haberler
Tarsus’ta 6 Kişinin İçinde Olduğu Araç Şarampole Devrildi
Tarsus’ta 6 Kişinin İçinde Olduğu Araç Şarampole Devrildi
Mersinli Yazarlar Kardelen Kitaplığı Oluşturdu
Mersinli Yazarlar Kardelen Kitaplığı Oluşturdu
Mersin’de Elektrik Bakımı Yaparken Düşen İşçi Hayatını Kaybetti
Mersin’de Elektrik Bakımı Yaparken Düşen İşçi Hayatını Kaybetti
Mersin’de Kaçak Acentalara Sert Fren: 106 Milyonluk Ceza Kesildi
Mersin’de Kaçak Acentalara Sert Fren: 106 Milyonluk Ceza Kesildi
Mersin’de Feci Kaza: Tırın Çarptığı Yaya Olay Yerinde Hayatını Kaybetti
Mersin’de Feci Kaza: Tırın Çarptığı Yaya Olay Yerinde Hayatını Kaybetti
AGC’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
AGC’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Mersin Son Dakika Haberleri
Copyright © 2025 Tüm hakları Mersin Vatan Gazetesin 'de saklıdır. Mersin'de Son dakika Haberleri