Ülkemize ilk olimpiyat madalyasını getiren Mersinli Ahmet Kireççi, ölüm yıl dönümünde üniversitede düzenlenen törenle anıldı. Detay haberimizde: Güreşin efsane isminin hikayesini ve bugüne bıraktıklarını okuyacaksınız.

Mersinli Ahmet, 1936 Berlin Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanarak Türkiye’ye olimpiyatlardaki ilk madalyayı getirdi. O dönemde ülkemizi güreşte temsil eden tek sporcuydu ve büyük bir başarıya imza attı.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte düzenlenen törene üniversite yöneticileri, öğrenciler ve spor camiasından isimler katıldı. Ahmet Kireççi’nin hayatını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı, anısına konuşmalar gerçekleşti.
Mersinli Ahmet sadece bir sporcu değil, aynı zamanda bir dönemin simgesiydi. Kısıtlı imkanlarla antrenman yapmasına rağmen dünya çapında başarı elde etti. Onun hikayesi genç sporcular için ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Törende konuşan yetkililer, onun adını yaşatmak için spor bursları verilmesi ve gençlerin onun azmiyle yetişmesi gerektiğini vurguladı. Mersin’de bir sokak veya spor tesisine isminin verilmesi talepleri de yeniden gündeme geldi.
Program, Mersinli Ahmet’in başarılarının anlatıldığı bir fotoğraf sergisi ile son buldu. Gençler, Türkiye spor tarihinin bu önemli ismini daha yakından tanıma fırsatı buldu.