Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 02:23

Mezitli’de Katledilen Ağaçlar İçi Açıklama

Eski Mezitli Mahallesi’nde 74 dönümlük kızılçam ormanının bir gecede kesilmesine tepki gösteren Mezitli Kent Konseyi açıklamasına; Yaşadığımız kentin hak ve hukukunu korumak en başta gelen görev ve sorumluluklarımız arasındadır.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 20-01-2020 15:01   Güncelleme : 20-01-2020 15:01
Mezitli’de Katledilen Ağaçlar İçi Açıklama

“Sözlerime, Birleşmiş Milletler Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu tarafından 1987 yılında yayınlanan “Ortak Geleceğimiz” başlıklı rapordan bir alıntı yaparak başlamak isterim. “Sürdürülebilir kalkınma, bugünün gereksinim ve beklentilerini, gelecek kuşakların kendi gereksinimlerini ve beklentilerini karşılama olanaklarını tehlikeye atmaksızın karşılamaktır.” (Brundtland Raporu) Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1989 yılında “Çevre ve Kalkınma Konferansı” düzenlenmesine karar vermiştir…” ifadeleri ile başlayan Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul;
“Sürdürülebilir Kalkınma” kavramını açıkladı…
Kent Konseylerinin kurulmasına, dayanak olan Yerel gündem 21 programı ve ilkeleri bizlere, sürdürülebilir kalkınma konusunda, yerel halkın görüş ve isteklerini hem merkezi yönetime hem de yerel yönetimlere bildirme görevini vermiştir. 21.Yüzyılın uzlaşmacı yönetişim anlayışı gereği, özellikle çevre ve doğaya verilen bir zarar söz konusu ise kalkınma adına atılacak her adımda bölge yaşayanının görüşlerine önem verilmelidir…”
Bu konuda ilimizdeki bütün yetkilileri, yurttaş olmaktan kaynaklı demokratik hakkımızı kullanarak uyarıyoruz! Kamuya ait olan yerlerde doğal çevrenin korunması hususunda gerekli özen gösterilmelidir. Can ve mal güvenliğine tehdit içermediği sürece ve kamu yararı gözetilmeden hiçbir çevre tahribatı ve ağaç kesimi yapılmamalıdır. Aksi takdirde yasal ve demokratik bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağımız bilinmelidir.
Mezitli Kent Konseyi olarak bu konunun yakinen takipçisi olacağız. Tüm sivil toplum kuruluşları ve çevre örgütleriyle sesimizi sonuna kadar duyuracağız. Ormanların birtakım kişilere rant kapısı olmasının önüne geçmek adına tüm örgütlerimizle kamuoyu oluşturmaktan imtina etmeyeceğiz.. Yerinden yönetim ve yönetişim gereği çıkardığımız bu sese kulak vermenizi, anayasamızın ve uluslararası sözleşmelerin gereği olan çevre ve insanca yaşam haklarını korumanızı talep ediyoruz…”
Bu konuda hiç bir şekilde politize etmeden, çevre tahribatı ve ağaç kesimine karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Bizler gelecek nesillere, doğaya; tüm canlılara karşı sorumluyuz.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü