Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 05:28
Advert

Bilgin Yeşilboğaz Avukatlığı Organize içine almaya çalışıyorlar

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın da bulunduğu 25 baro başkanı yaptığı ortak yazılı açıklamada, avukatlara yönelik artan saldırıları kınandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-11-2019 10:12   Güncelleme : 28-11-2019 10:12
Bilgin Yeşilboğaz Avukatlığı Organize içine almaya çalışıyorlar

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın da bulunduğu 25 baro başkanı yaptığı ortak yazılı açıklamada, avukatlara yönelik artan saldırıları kınandı.

Tehlikedeki Avukatlar Günü’nün son 10 yılda, 2 defa Türkiye’deki avukatlara ithaf edilmesinin tesadüf olmadığının, son dönemde yaşanan gelişmelerle bir kez daha ortaya çıktığını belirten Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Yaşananlar göstermektedir ki; mesleğimiz ve meslektaşlarımız, yine organize bir saldırı altındadır. Baktıkları dosyalar ve müvekkilleri üstünden kategorize edilerek, avukatlar hakkında işlem yapılmaktadır. Gaziantep’te haklarında kesinleşen mahkeme kararı olmayan 11 meslektaşımız dosyalara bakmaktan yasaklanmıştır. Yine Gaziantep’te 1 meslektaşımız, baktığı dosyalar ve müvekkilleri sebebiyle gözaltına alınarak tutuklamaya sevk edilmiş ve adli kontrolle serbest bırakılmıştır. Son olarak İzmir Barosu’na kayıtlı bir meslektaşımız, tamamen avukatlık faaliyetleri gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış, kanuna aykırı hakimlik kararı ile evi, arabası, bürosu aranmış ve sorguya sevk edilerek tutuklanmıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Sazak, müvekkilleri için savunma yapan avukatlara “İt sürüsü” diyebilecek cesaret ve cüreti kendisinde bulabilmiştir. Savunma hakkından bihaber birinin, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeliği yapmasındaki ironi bir yana, bu söylemin siyasi iktidarın avukatlara bakışını yansıttığının da farkındayız. Avukatları, müvekkilleri ve dosyaları üzerinden kriminalize eden bu anlayışa karşı açıkça ifade ediyoruz ki; avukatlar, ne müvekkilleri ile ne de müvekkillerinin işledikleri iddia edilen suçlarla ilişkilendirilebilir. Hiçbir avukat, mesleğini yaptığı gerekçesi ile yaptırıma tabi tutulamaz” diye konuştu.

“USLU ÇOCUK OLMAYACAĞIZ”

Yeşilboğaz açıklamasında, “Devlet, savunma hakkının etkin şekilde kullanılması için mesleki faaliyetlerini sürdüren avukatlara, uslu çocuklar yaratmak için dizayn etmek adına, yargı üzerinden sopa göstermekten vazgeçmeli, kanuna ve hukuka aykırı olarak tutulan meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.

Aşağıda imzası olan barolar olarak bir kez daha ve yüksek sesle ilan ediyoruz; baskılarınız, yargı üzerinden tehditleriniz, hukuka aykırı işlem ve kararlarınız, bizi mesleğin onurunu savunmaktan ve savunma hakkına sahip çıkmaktan döndüremeyecek. Tarihimizin hiçbir anında, hiç kimseyi avukatsız bırakmadık, bundan sonra da bırakmamaya kararlıyız. Karanlık ve avukatlara düşman bir ideolojiden beslenenlere karşı, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı savunmak konusunda bir an olsun tereddüt etmeyeceğiz.

Ve herkes bilsin ki; avukatlar, güç odaklarına tapınanlar ve onların emir ve talimatlarından çıkmayan kem söz sahiplerine inat, haklar ve özgürlükler mücadelesinden, bağımsız yargı idealinden, demokrasi talebinden, meslektaşlarına sahip çıkmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Avukatları teslim almayı, vazgeçirmeyi ve susturmayı asla ve asla başaramayacaksınız” ifadesini kullandı.

Adana Barosu, Ankara Barosu,Antalya Barosu,Artvin Barosu,Aydın Barosu,Batman Barosu,Bingöl Barosu,Bitlis Barosu,Bursa Barosu,Diyarbakır Barosu,Düzce Barosu,Gaziantep Barosu,Hakkari Barosu
Hatay Barosu,İzmir Barosu,Ķırklareli Barosu,Kocaeli Barosu,Mardin Barosu,Mersin Barosu,Muş,Barosu,Siirt Barosu,Tunceli Barosu,Urfa Barosu,Van Barosu,Yalova Barosu

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü