Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 09:04

Mgc’de Tepe Dönemi Resmen Başladı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) Rüstem Kaya Tepe ve Yönetimi görevi, önceki başkan Turgay Demirtaş’tan düzenlenen törenle devraldı. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Başkan Tepe camiaya birlik ve beraberlik mesajı verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-11-2019 20:43   Güncelleme : 12-11-2019 20:43
Mgc’de Tepe Dönemi Resmen Başladı

 

Geçtiğimiz hafta sonunda yapılan Olağanüstü Genel Kurul sonrasında Başkanlığa seçilen Rüstem Kaya Tepe, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) düzenlenen törenle görevi Turgay Demirtaş’tan devraldı. 4 adayın yarıştığı ve tarihi bir katılımın gerçekleştiği genel kurul sonrası Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na getirilen Tepe, birlik ve beraberlik mesajı verirken törene gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.  Törende ilk konuşmayı yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Vahap Şehitoğlu, camiaya sağduyu çağrısında bulunarak yeni yönetime başarı diledi.

 

“YAPAMADIKLARIMIZI TEPE VE YÖNETİMİ YAPACAKTIR”

Daha sonra söz alan eski Başkan Turgay Demirtaş ise, yeni görevinde Başkan Tepe’ye başarı temennisinde bulunarak, “Bildiğiniz gibi bir sancılı dönem yaşadık. Başkanlık döneminde ve yönetim ile birlikte mahkeme sebebiyle istediğimiz gibi çalışamadık. Bunun için de genel kurulu kararı aldık ve genel kurula gittik. Değerli yönetim kurulu üyem Kaya Bey aldı seçimi, kendisine hayırlı uğurlu olsun dileklerimi sunuyorum. Başkanlık dönemimde yapamadıklarımı bundan sonra kendileriyle yapacağım. Yapamadığımız şeyleri umuyorum ki Kaya Bey ile yapacağız. Yeni yönetime hayırlı uğurlu olsun diyorum, hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ZORLU VE YORUCU BİR SÜRECİ GERİDE BIRAKTIK”

Görevi devralan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe ise camiaya birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Zorlu ve yorucu bir sürecin ardından başkanlığa seçilmenin vermiş olduğu mutluluğunu ve gururunu aynı anda yaşadığını belirten Tepe, “Evet arkadaşlar çok zorlu bir süreçti, yorucu bir süreçti. Bu zor süreç aslında 5 Mayıs 2018'de başladı. Turgay Başkanın liderliğinde bizim ekibimiz bu seçimi kazanmıştı ama başkanın da ifade ettiği gibi mahkeme süreçleri bir türlü bizim çalışmamıza izin vermedi. Ve gelinen süreçte çıkış yolu olarak yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber bir olağan üstü genel kurulu yapmaya karar verdik. Bu olağanüstü genel kurul için hakikaten canla başla 4 tane aday çalıştı ve bu kurula yüzde 90'ların üzerinde katılım sağlandı. Tabi bu da adayların ne kadar çok çalıştığını gösteriyor. Seçim sonucunda bayrağı biz devraldık ve bundan sonra artık bayrağı en yukarıya biz götürmeye çalışacağız gücümüz yettiği yere kadar. Bunu hem aday arkadaşlarımızdan hem de eski meslek büyüklerimizden destek alarak yapacağız.” dedi.

 

“YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye'nin şuanki şartlarında çok zor bir görev yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan Tepe, “Meslek büyüklerimiz hakikaten bu okyanusun dalgalarında Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni kıyıya yanaştırmayı başarabildiler. En son da Turgay Başkan bu zor dönemde MGC’yi bu sularda kıyıya yanaştırdı ve bize teslim etti. Biz tekrardan yola çıkacağız, yapacağımız çok şey var. O yol zor geçecek bunu biliyoruz. Dalgalı sular bizi bekliyor ama biz de elimizden geldiği kadar bunları aşacağız ve en iyi şekilde MGC’yi gerektiği, hak ettiği yere getireceğiz. Buradan herkese çok teşekkür ediyorum, bize destek olacağına, bize faydası olacağına inandığımız fikirlerin hepsini biz de uygulayacağız. Bu devir teslim töreninde de bizimle birlikte olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü