Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 11:54
Advert

ÖGG-İŞ Sendikası,Genel Merkez Binasının açılışını yaptı

GÜÇLÜ GÜVENLİK GÜÇLÜ DEVLET sloganıyla 17 aralık 2017 tarihinde ilk Genel Kurulunu yaparak çıktıkları zorlu yolda 4 ay içerisinde 1200 leri aşmış sayısıyla ÖGG-İŞ (ÖZTÜM GÜÇLÜ GÜVENLİK VE SAVUNMA İŞÇİLERİ SENDİKASI), Genel Merkez Binasının açılışı yaptı, yoğun bir katılım ile gerçekleşti.Sivil Toplum Kuruluşları Genel Başkanları yaptıkları kısa konuşmalar ile sendika binasının hayırlı uğurlu olmasını dilediler.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-04-2018 18:27   Güncelleme : 21-04-2018 18:27
ÖGG-İŞ Sendikası,Genel Merkez Binasının açılışını yaptı

  “GÜVENLİK OLMADAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ”

Açılış konuşması yapan Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin şunları söyledi: “Gittiğim bütün yerlerde üyelerimizde, sendikacılarımızda şuan ki heyecanı görebiliyorum. Bu heyecan bana aşırı bir güç ve güven veriyor. Bunu bilmenizi istiyorum. Nicelik olarak çok büyük ama nitelik olarak çok küçük sendikaların arkasından gidiyoruz. Arkadan gitmenin avantajını yaşayacağımızı belirtmek istiyorum. Çünkü öndeki sürekli arkasına bakıp takılıp düşecek. Biz ise sürekli önümüze bakıp onları geçeceğiz. Bunu da ben 2023 olarak görmüyorum. Çok kısa bir vadede bu yarışı önde tamamlayacağımızı görüyorum. Bunu yürekten söylüyorum. Güvenlik olmadan hiçbir şey olmaz. Tüm-İş’in güvenliğini sağlamış olduk. Bundan sonrası ise kolay olacak.”

“BU KISA ZAMANDA ÇOK YOL KATLETTİK”

Mahmut Şahin’in ardından konuşma yapan ÖGG-İş Sendikası Genel Başkanı Soner Güney ise şunları söyledi: “İlk resmi müracaatımızı yaptığımız gün içimizde müthiş bir azim ve heyecan vardı. Geldiğimiz bu dört aylık süre içerisinde o kadar çok yol katlettik ki Türkiye’nin en büyük sendikalarına gözdağı verecek şekilde de büyümeye devam ediyoruz. Bu büyümeyi tek başıma değil, müthiş bir yönetim kadrom ve ekibimle birlikte başardım. Sayın Mahmut Şahin’in bana bu yolda kattığı gücü ve azmi burada ne kadar anlatmaya çalışsam da yeterli olmayacaktır. Bana bu öncülüğü yaptığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.”

“MİLLİ SİYASETİN DIŞINDAKİ SÖYLEMLERİN VE EYLEMLERİN ÇIKMAZINA GİREN SENDİKALAR…”

Güney, konuşmasına şu şeklide devam etti: “Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi kurumlara nispeten demokrasilerin diğer önemli bir kanadı ve kaynağıdır. Politize olmamak şartı ile olmazsa olmaz teşkilatlarından biri de sendikalardır. Hem dünyada hem ülkemiz de yakın siyasi tarihe bir göz attığımızda STK’ların olumlu veya olumsuz, çok faydalı veya çok zararlı oluşumlara merkez teşkil ettiğini görmekteyiz. Milli siyasetin dışındaki söylemlerin ve eylemlerin çıkmazına giren sendikalar hükümetlere karşı takındıkları gayrı milli muhalefet ile karşı oldukları hükümetlerin yıkılmasına sebep oldukları gibi, o hükümetlerin temsil ettiği ve kendilerinin de varlığına muhtaç oldukları devleti de zor durumda bıraktıkları bir gerçektir. Böyle bir neticeye sebep olacak sivil bir teşkilat kurmak marifet değil, tek kelime ile ihanettir. Ülkemizin 70’li yıllarında bu tür yanlışlıklar acı ve ağır bir bedel ile tecrübe edilmiştir.”

“BİZ BİR REAKSİYON TEŞKİLATI DEĞİLİZ”

Sivil Toplum Kuruluşlarının misyon ve vizyon itibarı ile bir siyasi parti gibi olmalarını tasvip etmediklerini vurgulayan Güney, “Vatan, millet, bayrak ve devlet gibi kırmızıçizgilerimiz sarartıp soldurmadan, temsil ettikleri kitle adına tesis edecekleri hak ve menfaatler için, demokratik unsurlar içerisinde hedeflerine hadlerini aşmadan mücadele etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Kaş yapayım derken göz çıkarmak gibi bir gaflet ve delalete düşme lüksümüzün olmadığını söylemek istiyorum. Bu bağlamda yerel ve milli çizgi de legal şeffaf, net bir görüşü ve duruşu temsil etmek için Öztüm Güçlü Güvenlik ve Savunma İşçileri sendikasını kurduk. Biz bir reaksiyon teşkilatı değiliz. Aksiyonel bir kimlik ve kişiliğin adı ve adresi olmak üzere kuruluşumuzu gerçekleştirdik. Ve rabbime şükürler olsun ki tabanda ve tavanda bulduğumuz bu karşılıktan dolayı bugün sizlerle birlikte genel merkezimizin açılışında bir aradayız” diye konuştu.

“15 TEMMUZ RUHU İLE CANINI KALKAN YAPACAK BİR NİYET VE ZİHNİYET KADROSUYUZ”

Güney, “İçerde veya dışarıda karanlık ellerin bu devlete çekeceği kılıcın karşısında 15 Temmuz ruhu ile canını kalkan yapacak bir niyet ve zihniyet kadrosuyuz. Zaten güvenlik ve savunma işçisi olmamız, gerektiğinde böyle bir reflekse sahip olmamıza da sebep olacaktır. Bugün burada bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepinizden razı olsun. Ben bu yola çıkmadan önce sevgili eşimin büyük bir desteğini aldım. Kendisine ‘zorlu ve meşakkatli bir yola çıkıyoruz. Benimle bu yolda var mısın’ dedim. Bana evlilik cüzdanını getirdi ve dediki; ‘ben seninle iyi ve kötü günde olacağımızı her koşulda belirtmiştim’. Bu sözü beni çok mutlu etti. O günden bugüne en büyük destekçilerimden biri sevgili eşim oldu ve yanımdan hiç ayrılmadı. Eşimden sonra en büyük desteği ise iş arkadaşlarımdan birlikte bu sendikayı kurduğumuz arkadaşlarımdan aldım. Onlara da sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim.

“GENEL MERKEZ BİNASININ AÇILIŞINA KATILAMAYAN MİLLETVEKİLLERİNİN İSE MESAJLARI OKUNDU”

Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker: Genel Merkez Binanızın resmi açılışına meclis çalışmaları nedeniyle katılamıyorum. Genel merkez binanızın açılışının hayırlı olması temennisi ile, şahsınızda çalışan, katılan konuklarımıza selam ve saygılarımı iletiyorum.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tuncay Özkan: Programımın yoğunluğu nedeniyle sendikanızın genel merkez binası açılışı törenine katılamıyorum. Davetiniz için teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalar dileğiyle, tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunarım. Sağlıcakla kalın.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, ARGE Başkanı Hamza Dağ: Yapmış olduğunuz nazik davetiniz için size teşekkür ediyorum. Toplantılarımın nedeniyle açılışınıza katılamıyorum. Çalışmanızın hayırlı olmasını diler selam ve saygılarımı sunarım.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu: ÖGG-İş Genel merkez binasının remi açılışına Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul çalışmaları nedeniyle katılamıyorum. Nazik davetiniz için teşekkür eder, bu vesile ile başta size ve tüm katılımcılara saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

MHP Gaziantep İl Başkanı Mezine Sarıkaya: ÖGG-İş Sendikasının genel merkezi binanızın açılışında sizlerle olmadığım için üzgün olduğumu belirtir. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Prof Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum Ak Parti Milletvekili: Sayın başkanım önceden belirlenmiş programımdan dolayı aranızda olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Nazik davetiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Açılışı yapılacak olan genel merkez binanızın hayırlı olması dileğiyle. Emeği geçen katkıda bulunan herkese teşekkür eder, tüm katılımcılara ve size selam sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü