Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 14:34
Advert

Kahraman: “Doğruya, doğru yanlışa yanlış derim”

Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Süleyman Kahraman, Mersin Millet Bahçesi’ni işletmesi planlanan Akdeniz Belediye Şirketi’ne yönelik sermaye artırım teklifinin oyçokluğu ile mecliste reddedilmesine ilişkin olarak, “Şuan hiçbir partinin şemsiyesi altında değilim. Siyasete girerken tek bir ilke edindim: Doğruya doğru, yanlışa yanlış derim. Peki, neden var olan şirketimizle Millet Bahçesi’ni işletemiyoruz? Sermaye artırımına gerek kalmadan, yüzlerce çalışanımızla biz her şeyi yapabiliriz" dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-07-2021 10:06   Güncelleme : 12-07-2021 10:06
Kahraman: “Doğruya, doğru yanlışa yanlış derim”

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşimi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda düzenlendi. Meclis’te, Akdeniz Belediyesi tüzel kişiliğine ait Akdeniz İmar, İnşaat, Kültür, Orman Ürünleri, Tarım, Turizm, Ticaret Anonim Şirketi’nin 100 bin TL olan sermayesinin, 10 milyon TL’ye kadar çıkarılması için Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’a yetki verilmesini içeren komisyon raporları görüşüldü. Akdeniz Belediyesi tüzel kişiliğine ait şirketin Millet Bahçesi’ni işletmesi amacıyla sermayesinin arttırılması için Başkan Gültak’a yetki verilmesini içeren ve komisyonlardan da oyçokluğu ile reddedilen rapor, oylama sonucu 16’ya karşı 21 oy ile reddedildi.

KAHRAMAN: “DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DERİM”

Komisyonlardan oyçokluğu ile reddedilen rapor hakkında konuşmak için söz alan Meclis Üyesi Süleyman Kahraman, öncelikle bağımsız üye olarak şuan hiçbir partinin şemsiyesi altında olmadığını söyledi. Siyasete girerken tek bir ilke edindiğini anlatan Kahraman, “Bu ilkem; doğruya doğru, yanlışa yanlış demektir. Akdeniz belediyesi yıllar sonra hükümet belediyesi oldu. Biz her zaman dedik ki Mersin’in belediyesi hükümet partisine geçsin de hizmetten herkes yararlansın. Biz böyle olmasını istemeyiz ama maalesef ki hükümet partisinden olmazsa bir şekilde önü kesiliyor belediyelerin, hiçbir şekilde yatırım gelmiyor. 19 senedir AK Parti kurulduğundan beri benimseriz veya benimsemeyiz yatırımlar yapıldı” görüşlerini savundu.

“HER ŞEYİ KENDİ BÜNYEMİZDE YAPABİLİRİZ”

Türkiye’deki, tüm belediyelerin Tunceli’de olduğu gibi kendi işlerini kendisinin yapmasını, dışarıya ihale vermemesi gerektiğini söyleyen Kahraman, “Ama maalesef ki göremiyoruz, işler hep ihaleler ile yapılıyor” diye konuştu. Belediyede yüzlerce kişinin çalıştığını dile getiren Kahraman, “Kendi inşaatımızı kendimiz de de yapabiliriz, her şeyimizi kendimiz yapabiliriz. Şimdi Akdeniz Belediye şirketimizin sermayesinin 10 milyon liraya çıkarılması var. 10 milyon sermaye ile değil ama milyonlarca liralık iş yapıyoruz zaten biz. İş adamları var var burada, muhasebeciler var, hangimizin şirketi 10 milyonluk şirket? 10 milyon olmadan biz şirketimizde yüzlerce milyonluk iş yapamıyoruz muyuz? Neden 10 milyonluk bedel koymamız gerekiyor bu şirkete? Neden kendi şirketimizle yapamıyoruz bunu? Kendi şirketimizle belediye şirketimizle de yapabiliriz. Her şeyi yapabiliriz.  Halk size yönetimi bize de muhalefeti verdi. Ama muhalefete ‘Bana gelecek hizmeti engelleyin’ demiyor. Biz size gelecek hizmeti engellemeyeceğiz. Yeter ki siz doğru kararlar getirin. Halkın yararına ne varsa getirin onaylayalım diyoruz” şeklinde konuştu.

“AKDENİZ’İN YARARINA NE VARSA KABULÜMDÜR”

Genel siyaset değil yerel siyaset yaptıklarını vurgulayan Kahraman, yerel siyasette kendini feda ettiğini savundu. Akdeniz Belediyesi’nin yıllar sonra bir hükümet partisinden kazandığını hatırlatan Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben de kendi partimle bazı sorunlar yaşadım, istifa ederek o dönem AK Parti’ye geçtim. AK Parti’ye geçerken meclis üyelerinin yanında, ‘Siz Akdeniz’e hizmet edeceksiniz diye ben kendimi feda ediyorum, belki bazı hakaretlere, belki bazı laflara maruz kalacağım ama ben sizden sadece vefa istiyorum, hiçbir şekilde sizden maddi manevi beklentim yok, Akdeniz için kendimi feda ediyorum’ dedim ve geçtim. Nitekim her şey benim düşündüğüm gibi iyi niyetli cereyan etmiyor. Neden etmiyor? İnsanlarımız herkesi kendi gibi biliyor, kendi gibi görüyor menfaatsiz hiçbir yere geçilmeyeceğini düşünüyor. Ben Allaha şükür alnım ak, hiçbir zaman menfaatle bir yere geçmedim. Şuan bağımsız üye olarak, halkın yararına, Akdeniz’in yararına ne varsa kabulümdür. Hiçbir zaman ideolojik olarak, AK Parti, CHP veya HDP olarak düşünmüyorum. Yeter ki siz doğru kararlar getirin, ben burada gövdemi koyarak size destek olurum demiyorum, Akdeniz halkına destek olurum diyorum.”

PROMOSYON TEŞEKKÜRÜ

Meclis üyesi Kahraman, öte yandan Akdeniz Belediyesi Personel A.Ş.  çalışanlarına kişi başı 4 bin TL maaş promosyonu ödenecek olmasıyla ilgili de Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür etti. Belediye şirketine bağlı olan 700 personele, ilgili banka tarafından 4 bin TL ödeme yapılacağına ilişkin olarak da Kahraman, “Bu rakam toplamda 30 milyon lira civarına tekabül ediyor. Sayın başkan, bu parayı isteseydiniz belediye bünyesine de geçirebilirdiniz. ‘Ben şu bankayla anlaştım, sizin maaşlarınızı şu bankadan ödüyorum’ da diyebilirdiniz ama öyle yapmadınız” ifadesini kullandı. Kahraman, son olarak her bir işçinin cebine 4 bin lira geçmesini sağlayan Başkan Gültak’a canı gönülden teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü