Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 16:52

İnternet Gazeteciler Mersin'de Dernek kuruldu

Bilindiği üzere Türk Medyası gibi Mersin Medyası da önemli bir değişim sürecini yaşamaktadır.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-01-2021 15:08   Güncelleme : 05-01-2021 15:08
İnternet Gazeteciler Mersin'de Dernek kuruldu

İnternet gazetecilerini aynı çatı altında toplamayı amaçlayan Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) gazeteci Vahap Şehitoğlu başkanlığında kuruldu. Başkan Şehitoğlu, “Deneyimli gazeteciler olarak hızla gelişen bu ortamda meslektaşlarımızın zaman ve hak kaybına uğramaması için önemli bir adım attık” dedi.

MEİGDER Yönetim Kurulu Üyeleri, kuruluşlarının resmi olarak tamamlanmasının ardından önce Atatürk Anıtı’nı ardından Uğur Mumcu Anıtını ziyaret etti. Burada açıklama yapan Başkan Vahap Şehitoğlu, Türk Medyası gibi Mersin Medyası’nın da önemli bir değişim sürecini yaşadığını söyledi. Bu değişime ayak uyduran, gelişmeleri yakından takip eden Mersin medyasının bünyesinde yetişen profesyonel kadrolar aracılığı ile internet gazeteciği halkasını büyütüp, çoğalttığını vurgulayan Şehitoğlu, “Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde Türkiye genelinde İnternet gazeteciliği yasal statüye kavuşacaktır.  Bu nedenle Mersinli internet gazetecilerinin korunması ve bu mecranın amacı dışına taşmaması için tüm internet haber sitelerimizde çalışan ve çalıştıranları bir çatı altında toplanmak zorunlu olmuştur” dedi.

ŞEHİTOĞLU KURULUŞ AMAÇLARINI ANLATTI

“Mersin’in deneyimli gazetecileri olarak hızla gelişen bu ortamda meslektaşlarımızın zaman ve hak kaybına uğramaması için, Mesleğimize de çok yakışan Mersin İnternet Gazeteciler Derneğimizi resmi  olarak kurmuş bulunmaktayız” diyen Şehitoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Derneğimiz, Mersin’de faaliyet gösteren İnternet haber sitelerinde, internet alanlarında gazetecilik niteliğindeki görevlerde çalışanları ve çalıştıranları, (Genel Yayın Müdür veya Genel Yayın Yönetmenleri, Genel Yayın Koordinatörleri, Editör, Yazı İşleri Müdürleri, Mersin gündemine damgasını vuran Köşe Yazarları, Webmaster, Muhabir, Sahip) ile kuruluşların basın ve halkla ilişkiler bölümlerinde internet alanlarında gazetecilik niteliğindeki görevlerde çalışanları bir araya toplamak, mesleki ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek, meslek ilkelerini savunmak, insan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği ulusal, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesini sağlamak, bu alanda gazetecilik mesleğinin özel amaç ve çıkarlara alet edilmesini engellemek amacı ile kurulmuştur. Derneğimiz kuruluş ve yerleşim aşamalarını tamamladıktan kısa bir süre sonra 1. Olağan kongresini, derneğe katılacak yeni üyelerle birlikte yapacaktır. Derneğimizin Ülkemize ve Mersin’e ve camiamıza hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” Açıklamanın ardından her iki anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektiren kurucu üyeler ise şu isimlerden oluştu: “Vahap Şehitoğlu (Başkan) M. Esat Durak (Başkan Yardımcısı) Süleyman Tıraş (Başkan Yardımcısı) Ercan Güneş (Genel Sekreter) Tayfun Tuna (Mali Sekreter) Mustafa İnsan (Üye) İsmail Usta (Üye)

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü