Halk eğitim kurslarında, istihdam ve dijitalleşme hamlesi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayat boyu öğrenme kapsamında faaliyetlerini sürdüren halk eğitimi merkezlerindeki kurslardan her ay 1 milyon vatandaş yararlanıyor.

GÜNCEL - 06-12-2022 09:20 155 kez okundu.

Halk eğitim kurslarında, istihdam ve dijitalleşme hamlesi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığının hayat boyu öğrenme kapsamında faaliyetlerini sürdüren halk eğitimi merkezlerindeki kurslardan her ay 1 milyon vatandaş yararlanıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer 3 bin 500 kursun yer aldığı 81 ildeki 1000 halk eğitimi merkezine yönelik üç yeni hedef açıkladı.

Bakan Özer, halk eğitim kurslarının alanda uzman kişiler ve akademisyenler ile birlikte güncelleneceğini ve piyasa talepleri dikkate alınarak “istihdam” merkezli şekilde revize edileceğini belirtti. Özer ayrıca tüm kursların “HEMBA” (Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı) ile dijital ortama aktarılacağını ve Balkanlar öncelikli olmak üzere Avrupa’daki tüm vatandaşlarımıza açılacağını söyledi.

Hayat boyu öğrenme ile ilgili 3 yeni hedef

Üç yeni hedefi kamuoyuyla paylaşmak istediğini ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Birinci hedefimiz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde 3 bin 500'ün üzerinde kurs var. 2022'nin sonuna kadar bu kursların tamamını güncelleyeceğiz. Akademisyenler, uzmanlar ve iş gücü piyasasının özellikle taleplerini dikkate alarak istihdamı önceleyecek şekilde güncelleyeceğiz." bilgisini paylaştı.

Kurslar dijital ortama aktarılıyor

Özer, diğer hedefleri şöyle anlattı:

"İkinci hedefimiz, tüm kursları dijital platforma aktaracağız. Kısaltması 'HEMBA' olan 'Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı' ile 2022'nin sonuna kadar tüm eğitim içeriklerini dijital platformda buluşturacağız. Üçüncü hedef; artık halk eğitimde uluslararası bir boyuta ulaşıyoruz. Yani HEMBA ile dijital platforma aktardığımız tüm kurslarımızı, Balkanlar merkez olmak üzere kıta Avrupası'ndaki tüm vatandaşlarımızın kullanımına ve sertifikasyonuna açacağız. Dolayısıyla sadece Türkiye'deki vatandaşlarımızı değil; kıta Avrupası'ndaki vatandaşlarımızın da kişisel gelişimleriyle ilgili çok önemli bir enstrümanı, 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla hizmete sunmuş olacağız."

Hibya Haber Ajansı

DİĞER HABERLER
UGC’den MEİGDER’e ziyaret: Yerel basın kenetleniyor

UGC’den MEİGDER’e ziyaret: Yerel basın kenetleniyor

24-03-2024 - GÜNCEL

Folkart, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Folkart, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

21-03-2024 - GÜNCEL