Şirket haberleri

YKBNK – 20 milyon sterline kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

GÜNCEL - 06-12-2022 08:57 79 kez okundu.

Şirket haberleri

PLTUR.HE – Şirket payları Borsa’da satış yöntemi ile 8 – 9 Aralık’ta halka arz edilecek.

ARDYZ & IPEKE & KOZAL & METUR & TETMT & VAKKO – VBTS kapsamında şirket paylarına 5 Ocak’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

ALGYO – Muğla Bodrum’daki turizm tesisi kapsamında yatırımın finansmanı için imzalanan kredi anlaşması ile taşınmaz üzerinde KLNMA lehine 1. dereceden 1,2 milyar TL ipotek tesis edildiği açıklandı.

ATAGY – Ordu’daki 5 katlı işyeri ve arsanın 18,5 milyon TL’ye satıldığı ve satış sonucunda 9,25 milyon TL kar elde edilmesinin beklendiği açıklandı.

BANVT –

2,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

Şirketin büyükbaş kesimhane tesisinin 25,3 milyon TL bedelle satılmasına karar verildiği açıklandı.

BMSCH – 0,35 milyon dolar bedelli Yönetici Sorumluluk Sigortası’nın yenilendiği açıklandı.

BMSTL –

0,35 milyon dolar bedelli Yönetici Sorumluluk Sigortası’nın yenilendiği açıklandı.

Şirketin Dilovası üretim tesisinde yapılacak olan Fosfatlama ve Halat İmalatı Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak ÇED Gerekli Değildir kararı verildiği açıklandı.

BLCYT –

Şirketin iştiraki Biteks İplik’in Osmaniye OSB’de bulunan fabrika arsasına yaklaşık 12.000 m2’lik bir tesis ve bu tesisin çatısı üzerine GES tesisi kurulmasına karar verilmesi sonrasında, maliyetin 2,5 milyon dolar olmasının beklendiği açıklandı.

Şirketin Adana OSB’de yapımı devam eden yeni tesisinin çatısı üzerine GES tesisi kurulmasına karar verildiği, maliyetin 1,2 milyon dolar olmasının beklendiği açıklandı.

BRSAN – Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ereğli – İvriz Sağ Sahil Sulaması Yenileme Çelik Boru Temini 3.Kısım İhalesi'ne, Noksel Çelik ile kurulan iş ortaklığıyla katılınarak, 398,9 milyon TL bedel ihale ihalenin kazanıldığı açıklandı.

HATEK – Sosyal medyada yer alan SASA ile hisse alımı / satımı ve/veya mal varlığı alımı/satımı konusunda herhangi bir görüşme gerçekleştirildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

ISMEN – 36 gün vadeli 702 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

IZMDC – Şirketin %85,44 oranında bağlı ortaklığı İzdemir Enerji’nin halka arzında aracı kurum ile Halka Arz Aracılık Yetki Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

LIDER – Şirketin Kasım ayında 83 adet araç satın aldığı, toplam araç alım fatura tutarının 34,8 milyon TL olduğu açıklandı.

MEDTR – İzmir Tire' de bulunan üretim tesisindeki uygun alanların güneş panelleri ile kaplanmasına, güneş paneli yerleştirilerek 735 KWP elektrik üretimi gerçekleştirilmesine karar verildiği açıklandı.

NATEN –

Şirketin %100 bağlı ortaklığı Naturel Batarya tarafından 3 ayrı Bataryalı RES Projesi için toplamda 223,2 MWm / 223,2 MWe gücünde RES ve bu santrallere bütünleşik 223,2 MWsaat kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi kurmak için EPDK’ya ön lisans başvurusu yapıldığı açıklandı.

Yusuf Şenel’e ait toplam 19.800.000 adet payın Naturel Holding’e pay başına 165 TL bedelle devredildiği açıklandı.

OTKAR – 2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

TCELL – 2013 yılında Güney Afrika menşeli mobil operatör MTN ve grup şirketleri ile eski şirket yöneticileri aleyhine İran'ın GSM Lisans ihalesi sürecindeki hukuka aykırı eylemleri sonucunda uğradığı zararların tazmini istemiyle Güney Afrika'da bir dava açılması sonrasında mahkeme tarafından Güney Afrika mahkemelerinin değil, İran mahkemelerinin yetkili olduğuna karar verildiğinin açıklanması sonrasında, 10 yıldır Güney Afrika’da süren davada şirketin uğradığı tüm zararların tazmin edilmesi için gerekli işlemleri yapacağı açıklandı.

SMRTG –

Şirketin %100 bağlı ortaklığı Smart Güneş Enerji Ekipmanları’nın iki firmadan GES kurulumu için 6,2 milyon dolar tutarında sipariş aldığı açıklandı.

Şirket ile bir müşterisi arasında 0,98 milyon dolar tutarın güneş paneli satışı işi kapsamında ön ödeme bedeli olarak alındığı açıklandı.

SUNTK – Şirketin bağlı ortağı Ekoten Tekstil’in İzmir Torbalı OSB’de yer alan örgü fabrikasında yapılacak 23,5 milyon TL yatırımla ilgili olarak yatırım teşvik belgesinin alındığı açıklandı.

TSKB – Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan 200 milyon dolar tutarında kredi sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

TTRAK – Kasım ayında traktör üretimi %5,1 artışla 4.801 adete, fabrika satışı %11,3 artış ile 2.829 adete, yurt dışı satışı ise %5,2 artışla 1.757 adete yükseldi.

UZERB – VBTS kapsamında şirket paylarına 5 Ocak’a kadar internet emir yasağı getirildi.

YEOTK – Şirketin %100 bağlı ortaklığı YEO Enerji’nin 8 ayrı Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi Projesine ek olarak 2 ayrı Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi Projesi için toplamda 75 MW gücünde GES ve bu santrallere bütünleşik 75 MWsaat kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi kurmak için EPDK’ya önlisans başvurusunda bulunduğu açıklandı.

YYLGD – TMO tarafından açılan Arpa ihalesine verilen teklifin şirket uhdesinde kalan miktarının 1 – 31 Ocak arasında teslim edileceği açıklandı.

YKBNK – 20 milyon sterline kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

YKSLN – 500 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

DİĞER HABERLER
“Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” konulu panel düzenlendi

“Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” konulu panel düzenlendi

19-04-2024 - GÜNCEL

Haliliye Belediyesi ulu çınarların gönüllerine dokunuyor  - Videolu Haber

Haliliye Belediyesi ulu çınarların gönüllerine dokunuyor - Videolu Haber

19-04-2024 - GÜNCEL