Seçer, Erdemli’de Balsağım çadırı ve ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Erdemli’de gerçekleştirilen ‘Bal Sağım Çadırı ve Ceviz Fidanı Dağıtım Töreni’nde üreticilerle buluştu.

GÜNDEM - 02-12-2022 20:46 266 kez okundu.

Seçer, Erdemli’de Balsağım çadırı ve ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak, üretime katkıda bulunmak ve üreticiye destek olmak anlamında çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Ekonominin kötü gidişinden, her zaman en fazla üreticinin etkilendiğini belirten Seçer, oldukça verimli topraklara sahip olan Türkiye’nin, 10-20-30-50 yıllık bir program çerçevesinde, doğru tarım politikalarına geçmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Seçer, Milli Emlak’ın tahsis vermesi durumunda, “Kocahasanlı’da güzel bir otogar yaparız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü bir belediye olduğunu vurgulayan Seçer, “Mersin’i yöneten de güçlü bir belediye başkanıdır. Kadrosu, güçlü ve bilgili insanlardan oluşmaktadır” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilere yönelik destekleri sürüyor.

Başkan Vahap Seçer, Erdemli’de “Bal Sağım Çadırı ve Ceviz Fidanı Dağıtım Töreni’ne katıldı. Törene; Başkan Seçer’in yanı sıra, Mersin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Demirbaş, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi, CHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, bürokratlar ve üreticiler katıldı.

Başkan Seçer: “Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz zor günler yaşıyor”

Ekonominin kötü gidişinden, her zaman en fazla üreticinin etkilendiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, şu anda da üretici ve çiftçinin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. Bu zor koşullara rağmen üreticinin üretime devam ettiğini söyleyen Seçer, çiftçinin birçok şeyden fedakarlık yaparak, rızkını çok zor şartlar altında kazandığını belirtti.

Tam da bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak, üretime katkıda bulunmak ve üreticiye destek olmak anlamında çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Seçer, “Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmalarında en başarılı olduğu sahalardan biri de Mersin tarımına ve hayvancılığına yaptığı katkıdır. Mesela, Bakanlık seviyesinde bir proje olan “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi, Mersin’in küçükbaş hayvan popülasyonunda damızlık hayvan popülasyonunu geliştiren bir projedir. Söz konusu projeyle, her yıl 60 üreticiye 25’er adet küçükbaş hayvan veriyoruz” dedi.

“Bölgemiz bal üretimine uygun bir bölge”

Bal Sağım Çadırı ve Ceviz Fidanı Dağıtım Projelerinden 300 üreticinin bal sağım çadırı, 520 üreticinin ise 15 bin 143 adet ceviz fidanı alacaklarını hatırlatan Seçer, “Bugün Erdemli’den ceviz fidanı talebinde bulunan 149 üreticimize, 4 bin 399 adet ceviz fidanı veriyoruz. Bölgemiz bal üretimine de uygun bir bölge. Toroslar bizim için çok büyük bir nimet” diye konuştu.

Bal üreticilerinin girdi maliyetleri konusunda çok sıkıntı çektiklerini ve desteğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen Seçer, en önemli hususlardan bir tanesinin de bu ürünü pazarlamak olduğunu kaydetti. Bu konuda yakın zaman içerisinde Yenişehir Menteş’te açılacak Kooperatif Pazarı’ndaki satış noktasında üreticilerin ürünlerini pazarlayabileceklerini belirten Seçer, “Kooperatiflerin, ürünlerini pazarlama noktasında faydalandığı elektronik alışveriş desteği, bal üreticilerimiz için de verilebilir” diye konuştu.

“Üretmezsek başka ülkelere bağımlı oluruz”

Çiftçinin üretiminin ne kadar önemli olduğunun, pandemi döneminde tüm yönleriyle anlaşıldığını vurgulayan Seçer, Türkiye’nin tarım kökenli bir ülke olduğunu, ancak tam anlamda tarım ülkesi denilemeyeceğini de ifade ederek, “Her ne kadar ürettiğimiz ürünler tartıda ağır, pahada hafif olsa da, hayatta kalabilmemiz için üretimin olması lazım. Çünkü, üretmezsek aç kalırız ve başka ülkelere bağımlı oluruz” dedi.

Türkiye’de her 4 kişiden birisinin tarımda çalıştığını, her 3 kişiden birisinin ise direkt veya dolaylı olarak tarımdan geçindiğini ve hem belediyelerin, hem de merkezi hükümetin tarıma bu anlamda destek olması gerektiğinin altını çizen Seçer, “Ben belediye başkanıyım, ama meslek itibarıyla Ziraat Mühendisiyim. Türkiye’nin, 10-20-30-50 yıllık bir program çerçevesinde, doğru tarım politikalarına geçmesi gerekir. Doğru politikalar uygulandığı zaman, bunun tabi ki ilk başta bazı sıkıntıları olabilir, ama bu sıkıntılar halka düzgün bir şekilde anlatılırsa, karşılığını mutlaka bulursunuz” ifadelerini kullandı.

“Erdemli’ye çok önemli hizmetler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz”

Erdemli’yi ve Erdemli halkını çok sevdiğini dile getiren Seçer, bunun sebebinin ise bölge halkının çalışkanlığından kaynaklandığını vurguladı. Göreve gelmeden önce Erdemli ile ilgili söylediği başta yol projeleri olmak üzere, tüm projeleri uygulamaya aldıklarını ve önemli bir kısmını yerine getirdiklerini kaydeden Seçer, yine üreticiler için büyük önem taşıyan Mergin ve Lamos Köprüleri’ni hizmete sunduklarını belirtti.

Yıllar önce temeli atılmasına karşın, inşaatı duran Erdemli Hali için yeniden çalışma başlattıklarını ve artık tesisin bitme aşamasına geldiğini anlatan Başkan Seçer, Hal’in yılbaşına kadar orada faaliyet gösteren esnaflara teslim edileceğinin müjdesini de verdi. Seçer,  Erdemli Otogarı’nı yapmayı çok istediklerini, ancak yer temininde yaşanan sıkıntı dolayısıyla bir türlü yapamadıklarını aktardı.

Erdemli’de otogar için uygun Kocahasanlı’da bir yer olduğunu ifade eden Seçer, “Burada Milli Emlak’ın bir yeri var, yanında da bizim yerimiz var. Uzun süredir oraya otogar yapmak için, bu yerin tahsisini Milli Emlak’tan istiyoruz. Tahsis yaparlarsa, biz de talebiniz olan otogarı yaparız” diye konuştu.

Tömük ve Limonlu bölgesinde uzun yıllardır kanalizasyonla ilgili sıkıntılar olduğunu ve vatandaşlardan yoğun şikâyet aldığını belirten Başkan Seçer; Limonlu’daki problemin çözüme ulaştırıldığını, Tömük’teki problemin ise kısa süre içerisinde çözüleceğini söyledi. Başkan Seçer, halkın ihtiyacı olan hizmetlerin, bundan sonraki süreçte de devam edeceğini kaydetti.

“Herkesin belediye başkanıyım”

Hizmetleri yaparken hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadıklarına dikkat çeken Seçer, “Ben belediye başkanıyım, herkesin belediye başkanıyım. Oy verenin vermeyenin, bütün sosyal sınıfların, bütün renklerin belediye başkanıyım. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da duruşumuzu bu şekilde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Birçok konuda engellemelerle ve haksızlıklarla karşılaşsalar da, bu sıkıntıları, halkın ihtiyacı olan hizmetleri yapmamak için bir gerekçe olarak göstermediklerini vurgulayan Seçer, “Fakat, yaşatılan sıkıntıları da, vatandaşın bilmesi en doğal hakkı. Her şeye rağmen Mersin güçlü bir kent, Mersin Büyükşehir Belediyesi güçlü bir belediye, Mersin’i yöneten de güçlü bir belediye başkanıdır. Kadrosu, güçlü ve bilgili insanlardan oluşmaktadır” diye konuştu.

Adem Kurt: “Başkanımızı her zaman üreticinin yanında görmekten mutluyuz”

Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt, her daim üreticinin yanında olduğu için Başkan Seçer’e teşekkür ederek, “Vahap Başkanımı göreve ilk geldiği günden beri; sahada, kırsalda, köylünün, çiftçinin, arıcının, hayvancının yanında görmekten mutluyuz. Daha önce arıcılarımıza bir ekipman desteği vermişti. İkinci desteği bal sağım çadırı oldu. Desteğin devam edeceği konusunda kendisinden sözü de aldık” dedi.

Kendi ürettikleri hakiki balı tüketiciye ulaştırmak için Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Yenişehir’de, Mezitli’de ve Tarsus’ta Bal Evleri açtıklarını kaydeden Kurt, “Ürettiğimiz ballarımızı, polenlerimizi, arı sütümüzü inşallah önce Türkiye’ye, sonra da dünyaya ulaştırmak için beraber yol alacağız” diye belirtti.

Üreticiler, verilen destekten memnun

Hayalini gerçekleştiği için oldukça mutlu olan ceviz üreticisi Hayriye Akça, “Sayın Başkanıma, çiftçilik hayalimi gerçekleştirmemde yardımcı olduğu için, ön ışık olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Bal sağım çadırı alan Şadiye Çelik isimli üretici ise, arıcılığı tek başına sürdürdüğünü belirterek “Sizlerin yardımıyla ben ayakta durmaya çalışıyorum, ama bu yardımların artarak devam etmesini diliyorum. Özellikle biz balımızı üretiyoruz, ama satmakta sıkıntılar çekiyoruz. Çünkü toplu satışlarımız cüzi fiyatlarda oluyor. Güncel fiyatlara biraz daha yakın olursa biz ürünlerimizi daha güzel değerlendireceğiz ve daha çok ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer Kargıpınarı’nda esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti

Başkan Vahap Seçer, dağıtım töreninin ardından Kargıpınarı  Mahallesi’nde esnaf ziyareti yaptı. İlk olarak Mahalle Mutfağı’nda sıraya giren vatandaşlarla sohbet eden Başkan Seçer, ardından 50. Yıl Caddesi boyunca esnaf ziyareti yaptı.

50.Yıl ve Çakmak Caddesi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sıcak asfalt çalışmalarını da yerinde inceleyen Başkan Seçer, esnaf ve mahalle halkının yoğun sevgisi ile karşılandı.

DİĞER HABERLER
Başkan Söğüt, gençlerle sahur sofrasında buluştu

Başkan Söğüt, gençlerle sahur sofrasında buluştu

21-03-2024 - GÜNDEM

Evde Bakım hizmeti ile Muğla'da yüzler gülüyor

Evde Bakım hizmeti ile Muğla'da yüzler gülüyor

21-03-2024 - GÜNDEM