Kelepçe Kullanma Kılavuzu Özgürlük Parkı’nda

Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman’ın usta oyunculuklarıyla geçtiğimiz Nisan ayında Fişekhane Ana sahnede prömiyer yapan “Kelepçe Kullanma Kılavuzu”, 22 Ağustos Pazartesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor..

KÜLTÜR - SANAT - 17-08-2022 16:14 1068 kez okundu.

Kelepçe Kullanma Kılavuzu  Özgürlük Parkı’nda

Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman’ın usta oyunculuklarıyla geçtiğimiz Nisan ayında Fişekhane Ana sahnede prömiyer yapan “Kelepçe Kullanma Kılavuzu”, 22 Ağustos Pazartesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

 

Gerçek mi illüzyon mu ikileminde bırakan bir polis sorgusunun resmedildiği “Kelepçe Kullanma Kılavuzu”, Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman’ın usta oyunculuklarıyla bir yaz akşamında tekrar İstanbul’daki tiyatroseverlerle buluşacak.  Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen tiyatro etkinlikleri kapsamında “Kelepçe Kullanma Kılavuzu” 22 Ağustos akşamı İstanbullu tiyatro severleri bir polis sorgusunun ortasında bırakacak. 

 

İlk gösterimini 25 Nisan’da Fişekhane’de yapmasının ardından Sakarya ve Bolu’daki tiyatroseverlerle buluşan “Kelepçe Kullanma Kılavuzu”, sihirli dolapta kaybedilen bir adamın, yıllar önce kaybolan bir gençliğe dönüşen yolculuğuna tanıklık ediyor. Oldukça zeki, illüzyonist bir kadına hayat veren Başak Daşman ve inadıyla meşhur bir adamı canlandıran Hüseyin Avni Danyal’ın dram türündeki tek perdelik tiyatro oyunu, toplumsal eleştirileriyle de göz dolduruyor. Yaşadıklarınızın ne kadarının gerçek olduğunu ve beyninizin size oynadığı oyunları sorgulayacağınız “Kelepçe Kullanma Kılavuzu”, güç dengelerinin değişip durduğu bir tahterevalliye izleyenleri de dahil ediyor.

 

Başak Daşman, hayat verdiği kendinden emin kadın karakteriyle seyircilerin beğenisini kazanırken; kendinden vazgeçmiş bir adamı sahneleyen Hüseyin Avni Danyal, görünmez kelepçeleri kollarında buluyor. Gerçeklerin ve asıl sorgulananın karıştığı “Kelepçe Kullanma Kılavuzu”, bir kez daha İstanbullu tiyatroseverlerin bildiklerini yıkmaya hazırlanıyor.

 

Dramaturg Irmak Bahçeçi’nin kaleme alıp Serkan Üstüner’in yönettiği “Kelepçe Kullanma Kılavuzu”, Nova Oyun Yapım tarafından sahnelenirken, oyunun yapımcılığını Mutlu İgdi ve Ali Özdemir, proje asistanlığını Yeraz Çağlayan, reji asistanlığını ise Arda Anarat üstleniyor. Elçin Gürler’in uygulayıcı yapımcılığındaki oyunun dekor tasarımı Cihan Aşar, ışık tasarımı Ayşe Sedef Ayter, müzik tasarımı Anıl Balkan, kostümleri Selin Ölçen, afiş tasarımı Seda Erdem imzası taşıyor.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

DİĞER HABERLER
“Değerlerle Ramazan Bilgi ve Kültür Yarışması"nın Kazananları Belli Oldu

“Değerlerle Ramazan Bilgi ve Kültür Yarışması"nın Kazananları Belli Oldu

21-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

İnegöl'de Ramazan Eğlencelerle Süsleniyor

İnegöl'de Ramazan Eğlencelerle Süsleniyor

21-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT