Avrupa Birliği Destekli PIKTES Projesi Kapsamında İftar Programı Düzenlendi

​​​​​​​Tarsus: Avrupa Birliği'nin finansman desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen "Türk eğitim sisteminde çocuklar için kapsayıcı eğitimin desteklenmesi projesi (PIKTES)" kapsamında Tarsus'ta bir iftar programı düzenlendi.

EĞİTİM - 04-04-2024 09:38 131 kez okundu.

Avrupa Birliği Destekli PIKTES Projesi Kapsamında İftar Programı Düzenlendi

Tarsus: Avrupa Birliği'nin finansman desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen "Türk eğitim sisteminde çocuklar için kapsayıcı eğitimin desteklenmesi projesi (PIKTES)" kapsamında Tarsus'ta bir iftar programı düzenlendi.

Programın amacı, Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin ve ailelerinin sosyal uyumlarını arttırmak, birbirleri ile kaynaşmalarını desteklemek ve sosyal ilişkilerini güçlendirmek olarak belirlendi.

Suphi Öner Öğretmenevi Tarsus Salonu'nda gerçekleştirilen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve kurum yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve aile katıldı.

Paylaşmanın ve bir araya gelmenin önemine değinilen programda, ney dinletisi, semazen gösterisi, karagöz-hacivat gösterisi, meddah ve hikâyeleri, âşıkla maşuk gösterisi ve orta oyunu gibi çeşitli etkinlikler yer aldı.

Etkinlikler büyük ilgi gördü ve katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Programın sonunda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, şunları söyledi:

"Bizi eski zaman Ramazanlarına alıp götürdünüz. Bizlere bu güzel geceyi yaşatan ekibe teşekkür ederiz. Ramazan'ın paylaşmak olduğunu, bir araya geldiğimizde güzellikler olduğunu bir kez daha vurguladığınız için çok memnun oldum."

PIKTES projesi kapsamında düzenlenen iftar programı, Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin ve ailelerinin bir araya gelerek kaynaşmalarına ve sosyal uyumlarını geliştirmelerine imkân sağladı. Programda yer alan çeşitli etkinlikler de oldukça ilgi çekici ve keyifli geçti.

DİĞER HABERLER
Sınav gününde özel gereksinimli vatandaşlara ulaşım desteği

Sınav gününde özel gereksinimli vatandaşlara ulaşım desteği

28-04-2024 - EĞİTİM

Sosyal Bilgiler'de köklü değişiklik... Müfredata yeni konular eklendi

Sosyal Bilgiler'de köklü değişiklik... Müfredata yeni konular eklendi

29-04-2024 - EĞİTİM