Başkan Seçer, İtfaiye Teşkilatının Yeni ve Güçlü Kadrosuyla Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirmek üzere alımını gerçekleştirdiği 100 itfaiye eri ile Ata Eğitim Merkezi’nde bir araya geldi.

GÜNCEL - 09-06-2023 14:46 162 kez okundu.

Başkan Seçer, İtfaiye Teşkilatının Yeni ve Güçlü Kadrosuyla Bir Araya Geldi

Seçer. “Sınav koşullarının adalet duygusuyla yapılmasını istedim”

Buluşmada konuşan Seçer, yapılan sınavlara Türkiye’nin birçok bölgesinden gelip katılanların olduğunu söyleyerek “Hepiniz tabi ki bir meslek sahibi olmak, evinize rızık götürmek amacıyla buralara geldiniz, sınavlara girdiniz. Çok fazla, 3 bin 400’ün üzerinde müracaat vardı ve siz seçilen 100 kişiden her biriniz bir itfaiye memurusunuz. Üstün bir başarıdır bu. Mümkün olduğunca sınav koşullarını zor ama tamamen adalet duygusuyla yapılması konusunda yaptığım telkinlerimin harfiyen yerine getirildiğini görüyorum. Bu konuda da memnuniyetimi ifade edeyim” dedi.

“Sıralamaya giren arkadaşlarımızı teşkilatımıza dahil ettik”

Hem KPSS puanı hem yazılı sınav hem de uygulamalı sınav puanlarının baz alındığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Burada herkesin hakkını vererek, yapılan puanlamada sıralamaya giren arkadaşlarımızı da teşkilatımıza dahil ettik. Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Mersin’e dışarıdan gelen arkadaşlarımın memnun kalacağından eminim. Mersin sıcak ve güzel bir yer. Sadece iklim olarak değil insan olarak da sıcak insanların olduğu bir yer. Hoşgörülü, yardımsever ve tüm yurdumuzdan insanları burada görebilirsiniz. Çünkü burası insanları gerçekten iyi bir yaşam sunabilen, çok önemli özellikleri olan bereketli bir kent. Her şeyden önce yeni hayatınızda mutlu olmanızı diliyorum” diye konuştu.

“Mersin geniş ve zorlu bir coğrafyaya sahip”

Mersin’in geniş bir hinterlant ve coğrafi özellik olarak zorlu bir il olduğunu belirten Başkan Seçer, “Çünkü bizim görev yaptığımız alanlar Türkiye’deki il koşulları içerisinde daha zorlu alanlar. Bir kere yüzölçümümüz çok büyük; 16 bin kilometrekare. Yüzde 52’si orman olan bir kent. Orman alanlarımız çok. Dağ-deniz mesafesi bazı noktalarda sıfıra düşüyor. Tarsus gibi ova ilçelerimizde dağ ve deniz arasındaki mesafe onlarca kilometreyi buluyor” ifadelerini kullandı.

“Siz afetlerin felakete dönüşmemesi için müdahale edeceksiniz”

Başkan Seçer, küresel ısınma nedeniyle önemli çevre sorunları olduğunu ve bunun da sonuçlarının hayatın her alanına yansıdığını belirterek, “Başta aşırı yağışlar, sel taşkınları, kuraklık ve orman yangınları. İşte afet dediğimiz olay bu. Eğer siz zamanında müdahale edemiyorsanız; o felakete dönüşüyor. Siz de zaten aldığınız, alacağınız eğitimlerle bu afetlerin felakete dönüşmemesi için müdahale edeceksiniz. Önleyici tedbirler alacaksınız olayın bertarafı için mücadele edeceksiniz” diye konuştu.

“İtfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam edeceğiz”

İtfaiye teşkilatını her geçen gün güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Seçer, “Mümkünse 511 norm kadromuzun tamamını da sizin gibi devlet memuru olarak iyi bir elemeden geçirerek teşkilatımıza kazandırmak istiyoruz. Bunu tabi ki dönüşümlü yapacağız. Bizim aslında istediğimiz ilk etapta 282 kişilik bir kadroydu ama bakanlık 100 kadro izni verdiği için 100 kişi alabildik. Ama Bakanlığın bize sağlayacağı imkânlar çerçevesinde bu devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Her alanda kadınların yoğun olmasını arzu eden bir yöneticiyim”

İtfaiye eri alımında, Büyükşehir’in yönetim anlayışına uygun bir şekilde kadınlara karşı pozitif bir ayrımcılık gerçekleştirdiklerini aktaran Seçer, “Altı kadını merkeze almışlar. Pozitif ayrımcılık yapmışlar. Sadece itfaiye teşkilatımızda değil her alanda bu sayının çok olmasını arzu ediyoruz. Nüfus olarak her iki kişiden biri kadınsa, her alanda kadınların yoğun olmasını arzu eden bir yönetici ve siyasetçiyim” dedi.

“Kayırmacılık, partizanlık ve torpil Türkiye’ye bir yarar getirmez”

Ata Eğitim Merkezi’nin Türkiye’de örnek tesislerden biri olduğunu kaydeden Başkan Seçer, tesisin son gelişmeler ışığında projelendirilerek hayata geçtiğini belirtti. Sınavı başarıyla geçen adaylara, “Bu sınavlarda kayırmacılık, adaletsizlik oldu ya da kimse bize yardımcı olmadı diyebilir misiniz? Yok, bu güzel. Çünkü bu yönetim anlayışının yurdun her köşesine ve her kuruma hakim olması için, bunu her yerde anlatmanızı istiyorum. İnsanların siyasi düşüncelerinden dolayı yargılanıp, onun kabiliyetinin veya liyakatinin çöpe atılmasına, vicdanlar razı olamaz. Sizler buraya müracaat ettiniz. Yazılı ve spor sınavlarına girdiniz. Hatta spor sınavından önce, belediyenin Spor Dairesi eşliğinde antrenman yaptınız. Bunları anlatın insanlara. Kayırmacılık, partizanlık ve torpilin Türkiye’ye bir yarar getirmediğini, insanları rencide ettiğini görüyoruz” dedi.  Okuyan, kendini yetiştiren ve liyakat sahibi insanların önüne, eşit olmayan koşullarda birileri haksız bir şekilde geçtiği zaman, o kişinin iş bulamadığını ve yaşama arzusunun ortadan kalktığına dikkat çeken Seçer, “Bu yüzden buradaki uygulamayı her yerde anlatın ki, örnek olsun, duyulsun” ifadelerini kullandı.

Son 4 yıl içerisinde itfaiye teşkilatının araç gereç ve ekipman yönünden de güçlenmesini sağladıklarını kaydeden Başkan Seçer, insanların can ve mal güvenliği ile ilgili konulara direkt müdahale eden İtfaiye Dairesi’nin bütçesi hazırlanırken hiçbir kısıtlamaya gitmediklerini belirterek, “Teşkilata çok yeni araçlar kazandırdık. En son 20 adet araç aldık ve özellikle dar sokaklara ya da manevra sorunu yaşanan dar alanlarda meydana gelen afetlere müdahale için, bunları ilçelerimize dağıttık” diye konuştu.

“Teşkilata yıllarını verenlerin tecrübelerinden yararlanacaksınız”

Büyükşehir Belediyesi’nin 16 bin kilometrekare alan içerisindeki 13 ilçeye, 11 bin personeli ile hizmet ettiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Biz Mersin’de yaşayan bütün halkımıza hizmet ediyoruz.  Çünkü Mersin, Türkiye’nin bütün kentlerinden gelen insanların ve bütün renklerin yaşadığı bir şehir” dedi. Ataması yapılan yeni itfaiye erlerinden, çok saygın bir kurumda göreve başladıklarının bilincinde olmalarını isteyen Seçer,  “Siz genç arkadaşlarımız daha atik olabilirsiniz, aldığınız eğitimler de çok iyi olabilir. Fakat deneyim başka bir şey. Deneyim parayla alınan bir şey değil. Deneyim yıllar boyu kazanılır. Burada, bu mesleğe yıllarını verenlerin tecrübelerinden yararlanacaksınız. Onlarla beraber uyumlu bir şekilde güzel hizmetler yapacağınıza canı gönülden inanıyorum. Yeter ki vatandaşıma hizmet edin. Her zaman sizin yanınızdayım” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
Ahmet Erkan Birben vefatı etti

Ahmet Erkan Birben vefatı etti

16-04-2024 - GÜNCEL

Mobil tehditleri hafife almayın

Mobil tehditleri hafife almayın

16-04-2024 - GÜNCEL