Vali Pehlivan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL - 18-03-2023 18:27 367 kez okundu.

Vali Pehlivan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

Aziz Şehitlerimiz!

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümü vesilesiyle milletçe sizleri saygıyla, rahmetle yâd ediyoruz.

Vatana sevgi, bayrağa saygı, mukaddesata hürmet, millete sevda, tarihe vefa duygularıyla harmanlanmış bağımsızlık aşkıyla kuşandınız,yollara düştünüz,cephelere koştunuz.

Gövdenizi siper ederek vatan toprağını korudunuz, her karışını kanlarınızla suladınız, canınızı feda ettiniz ve en yüce makamlardan şehitlik mertebesine eriştiniz.

İstiklaline ve istikbaline sevdalı bir milletin evlatları olarak ezelden beridir hür yaşadığımız gibi ilelebet hür ve bağımsız yaşayacağımızı tüm dünyaya gösterdiniz.

Rengini mübarek kanlarınızdan alan ay yıldızlı al bayrağımızı asla boynu bükük bırakmadınız, bu aziz vatanın dört bir yanında daima gururla dalgalandırdınız.

Kutsalımıza namahrem düşman ellerin değmesine müsaade etmediniz. Şahadetleri ile dinin temeli olan ezanın sonsuza kadar yurt semalarında inlemesi için mücadele ettiniz.

Sizin bu kahramanlıklarınız, kazandığınız Çanakkale gibi destansı zaferler sayesinde bugün başı dik, alnı açık olarak bizlere emanetiniz olan bu güzel vatanımızda özgürce yaşadığımızın bilinci içerisindeyiz.

Sizlere olan minnettarlığımızı göstermenin yegâne yolunun ancak uğruna canını feda etmekten kaçınmadığınız vatanımıza, terimizin son damlasına kadar çalışarak sahip çıkmaktan geçtiğinin idrakindeyiz. Nasıl ki siz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve sayısız diğer savaşlarda, birleşerek milletimize diz çöktürmek, vatanımızı parçalayıp ülkemizi yok etmek maksadıyla saldırıya geçen düşman ordularına geçit vermediniz; bugün de evlatlarınız, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü bozmaya yeltenen şer odaklarına, hain terör örgütlerine, onların dahili ve harici destekçilerine asla geçit vermedi, vermeyecek,cansiperane mücadelesini sürdürecektir.

Bugünün nesilleri olarak; yaptığınız fedakarlıkları unutmayacak, unutturmayacak,güveninizi boşa çıkarmayacak, emanetinizi var gücümüzle korumaya;

verdiğiniz kutlu mücadeleden ilham alarak,yürüdüğünüz yolu yolumuz bilerek, sizlere layık olmak, tarihimizden, milli ve manevi değerlerimizden güç alarak ülkemizi bilimde,teknolojide, hayatın her alanında muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Büyük bir gururla kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın bütün kahramanlarını, canlarını vatan uğruna feda eden aziz Şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

DİĞER HABERLER
UGC’den MEİGDER’e ziyaret: Yerel basın kenetleniyor

UGC’den MEİGDER’e ziyaret: Yerel basın kenetleniyor

24-03-2024 - GÜNCEL

Folkart, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Folkart, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

21-03-2024 - GÜNCEL