Başkan Altay “Sağlık Çalışanları Milletimizin Can Damarıdır”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

SAĞLIK - 14-03-2023 15:39 93 kez okundu.

Başkan Altay “Sağlık Çalışanları Milletimizin Can Damarıdır”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede sağlık çalışanlarının üstün gayretlerine şahit olduklarını belirten Başkan Altay’ın mesajı şöyle:

“Sağlık; mutlu ve müreffeh toplumların inşası için en önemli unsurların başında gelmektedir. Sağlık sisteminin kahramanları olan sağlık çalışanlarımız, her koşulda ortaya koydukları emeklerle son derece kutsal bir vazifeyi ifa etmektedirler.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde kendi canlarını tehlikeye atarak görev yapmış ve eşine az rastlanır bu fedakârlık örneğiyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmişlerdir.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve hepimizin kalbinde derin yaralar açan depremlerde de yine en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarımız, binlerce vatandaşımızın sağ salim kurtarılmasında büyük pay sahibi olmuştur. Başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere milletimizin can damarı olan tüm sağlık personelimize, deprem bölgesindeki emekleri ve fedakârlıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Deprem felaketinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza ise Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Türkiye bugün; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde sağlık alanında atılan adımlarla, güçlü sağlık altyapısıyla, tam donanımlı ve nitelikli hastaneleriyle tüm dünyaya örnek olmaktadır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla yapılan bu çalışmalar sayesinde başarılarımızın artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Sağlık sektöründe alın teri döken tüm çalışanların 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyor, vazifelerinde kolaylıklar diliyorum.”

DİĞER HABERLER
Kalın bağırsak kanseri farkındalık ayı

Kalın bağırsak kanseri farkındalık ayı

21-03-2024 - SAĞLIK

Aile Hekimleri Hatay'dan seslendi: ‘Güvenli çalışma koşulları sağlanmalı’

Aile Hekimleri Hatay'dan seslendi: ‘Güvenli çalışma koşulları sağlanmalı’

20-03-2024 - SAĞLIK