New York'ta 'Hocalı Katliamı'nın 31. yılı anıldı

Hocalı kurbanları, Columbia Üniversitesi'nde saygı duruşuyla başlayan anma töreniyle anıldı.

DÜNYA - 24-02-2023 09:15 142 kez okundu.

New York'ta 'Hocalı Katliamı'nın 31. yılı anıldı

Programda kürsüye ilk olarak ABD'li tarihçi Michael Gunter konuşmacı olarak geldi ve katliamın ABD'de çok bilinmediğini vurguladı.

″ABD'de çok az insan 600'den fazla masum sivilin katledildiği Hocalı olayını duymuştur″ diyen Gunter, ″Bunu insanlara anlatmaya çalışırken bile zorlanıyorsunuz, çok korkunç bir katliam.″ dedi. Gunter, Sovyetler Birliği sonrası ortaya çıkan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların çok az bilindiğini belirterek, ″İki ülke arasındaki bu sorunu daha nesnel olarak bilmeliyiz, çünkü bu gerçekten, sadece dünyadaki benzerleri için değil, eski Sovyetler Birliği sonrası ortaya çıkan bugünkü Ukrayna'daki durumu anlamak için de bir tohum″ ifadelerini kullandı.

Kuzey Caroline Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Ali Askerov da, Hocalı katliamının Azerbaycan tarihindeki yeri ve halkı için ne anlama geldiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Programa; Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, Azerbaycan'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğinden diplomatlar, öğrenciler, Türk ve Azerbaycan toplumundan temsilciler de katıldı.

DİĞER HABERLER
Tutdere: ‘Öğretmenevi yine askıda kaldı’

Tutdere: ‘Öğretmenevi yine askıda kaldı’

13-03-2024 - DÜNYA

Putin Seçim sonrası Türkiye'de

Putin Seçim sonrası Türkiye'de

13-03-2024 - DÜNYA