Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yaptı

Dr. Tanju ÇELİK açıklamasında engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımıza sahip çıkılacağını yaşama katılımlarının artması için çalışacaklarını belirtti.

GÜNDEM - 10-05-2024 11:18

Başkan ÇELİK; Bergama’mızda hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşamak için birbirimizi iyi anlamamız gerekiyor. Şehrimizi özel gereksinimli vatandaşlarımıza uygun hale getirirken, eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama, sanattan spora, engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırmak için olanaklar oluşturduğumuzda işimizi daha iyi yapmış olacağız. Öncelikli hedefimiz tüm vatandaşlarımızın birbirini sevgiyle ve anlayışla karşılaması ve kurumlarımızın da bu konuda özenle çalışması olacak. Biz de Bergama Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak için önümüzdeki 5 yıl boyunca çok çalışacağız. 

Engellilik, sadece engeli olan bireylerin ya da ailelerinin konusu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve ortak dayanışma gerektiren bir konudur. İşte bu nedenle tüm Bergama’da engelli kardeşlerimiz için özenli ve özel çalışmalar yürüteceğiz. Attığımız her adımda, engelli bireylerimiz ve onların sorunlarını göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Hedefimiz engelleri ortadan kaldırmak, engelli vatandaşlarımıza engel olacak durumları sona erdirmektir.

Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerimizin her zaman yanındayız. Çünkü sevgi varsa engel yok. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri