Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 17:36
Advert

Mersinliler, '3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nde buluşacak

MERSİN-28.12.2022-HİBYA-Toroslar Belediyesi, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü dolayısıyla “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’ etkinliği düzenleyecek.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2022 15:05   Güncelleme : 28-12-2022 15:05
Mersinliler, '3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nde buluşacak

Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde 3 Ocak 2023 Salı günü saat 08.00’de başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Metropol Kavşağı, Fasih Kayabalı Caddesi, Çakmak Caddesi, Tren Garı, Kurtuluş Kavşağı ve Sahil Yolu güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan yürüyüşe binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

Mersin Valiliği iş birliğiyle düzenlenecek Zafer Yürüyüşünde, temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar da tarihi yeniden canlandıracak.

Toroslar Belediyesi'nin 3 Ocak kutlamaları kapsamında tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Kurtuluş Savaşı’nda Toroslar ve Çukurova’nın Önemi” konulu söyleşi gerçekleştirecek. 

Ortaylı, 3 Ocak Salı günü saat 13.00’da Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Mersinlilerle buluşacak.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm Mersinlileri Zafer Yürüyüşü’ne ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuk olacağı söyleşiye davet ederek, şunları kaydetti:

“Tarihe yön veren, talihe yol açan atalarımızın 101 yıl önce düşman işgalinden kurtardığı güzel Mersin'imizin kurtuluş yıl dönümünü bu yıl da coşkuyla kutlayalım. Türk tarihi ile ilgili donanımlarını bizlerle paylaşacak olan değerli tarihçi ve yazarımız İlber Ortaylı’yı Mersin'imizde, Toroslarımızda ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu söyleşinin gençlerimize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Amacımız, yeni nesle tarih şuurunu, Kuvayi Milliye ruhunu ve kentlilik bilincini en güzel şekilde aktarabilmek.” 

3 Ocak’ın, Mersin’de yaşayan herkesin ortak paydası olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Zafer Yürüyüşüyle tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajı verdiklerini kaydederek; “Mersin’in ortak değerlerle ilerlemesini istiyoruz. Toplum olarak, vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız bizim ortak değerlerimiz. Yerel olarak ortak değerimiz ise 3 Ocak Mersin'in kurtuluşudur. Bunu önemsiyoruz ve çocuklarımız tarafından daha iyi anlaşılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, emanet edilen toprakların her zaman savunucusu ve koruyucusu olacaklarını dile getirerek, "Bizler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman Türk kadınının ve yiğit atalarımızın evlatlarıyız. Bu güzel topraklarda bağımsız yaşamamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü