Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 15:54

Gülnar Belediyesi Zabıtasından Marketlere Denetim

Gülnar Belediyesi, yerel ve zincir marketlerde temel gıda, ihtiyaç ürünlerine ve diğer ürünlere yönelik fahiş fiyat, etiket ile genel temizlik denetimlerini sürdürüyor.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 09-12-2022 14:14
Gülnar Belediyesi Zabıtasından Marketlere Denetim

Vatandaşların hakları ve sağlığı konusunda duyarlılığını sürdüren Gülnar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde gerçekleştirilen denetimlerde; haksız kazanç elde edilmemesi için ilk olarak ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarında farklılık olup olmadığını kontrol edilerek, ürünlerin son tüketim tarihleri de inceleniyor.

Ekipler tarafından denetim sırasında kurallara uymayan zincir marketlere gerekli yasal idari cezai işlem uygulandı.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İlçemizde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerimize periyodik olarak devam ediyoruz. Ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla, haksız kazanç elde etmek isteyenlere göz açtırmıyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenle alışveriş yapabilmeleri ve bu konuda mağduriyet yaşamamalarını sağlamaktır. Vatandaşlarımızın sağlığını ve hakkını korumak boynumuzun borcudur. Vatandaşlarımızın temel gıda ürünleri başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarını güvenle alabilmeleri için denetimlerimizi arttırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü