Mersin Vatan Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 18:20

CHP'li Çetin'den 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

SAKARYA-05.12.2022-HİBYA- CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, "5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-12-2022 13:23   Güncelleme : 05-12-2022 13:23
CHP'li Çetin'den 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir çağdaşlaşma atılımı olduğunu belirten Çetin, "Büyük Önder’e göre; kadınını sosyal yaşamdan uzak tutan, geri plana atan, tecrit eden, cahil bırakan bir milletin yaşaması, ayakta kalması mümkün değildir. 'Bir toplum kadınlardan ve erkeklerden oluşur. Toplumun bir yarısı topraklara zincirle bağlı iken, diğer bir yarısının yükselmesi mümkün müdür?' sözü bu konudaki bakış açısının net anlatımıdır." dedi.

Çetin, kadınların Milli Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadeleye katılımlarının dünya tarihinde saygıyla anıldığının altını çizerek, "Büyük devrimci Atatürk; “Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez.” sözleriyle bunu teyit etmektedir." ifadelerini kullandı.

Atatürk Türkiye'sinde 8 Şubat 1935'te gerçekleşen genel seçimlerde 18 kadın milletvekilinin TBMM'de yer aldığına değinen Çetin,  "Avrupa’nın ve dünyanın büyük kaosa, 2. Dünya Savaşı’na sürüklendiği bir dönemde, Atatürk Türkiye’si böylece yine fark yaratmıştır. Millet olarak Atatürk’e çok şey borçluyuz. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla. Milletimizin her bir ferdini bu sorumluluğun bilincinde olmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Çetin, insan olmaktan gelen hakkı aramak için cinsiyetin öneminin olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız korunmak ve temsil edilmek için iltimas dilenmiyor. Biz Atatürkçü Türk kadınları olarak iyi biliyoruz ki; kadın hakları için verilecek mücadele, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatma mücadelesinden ayrı değil, eşdeğerdir. Kadının yaşamın her alanındaki sorunlarının çözümlenmesi, bilinçlendirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi için çalışmalarımız yılmadan devam edecektir." 

Kadınların uğradığı haksızlıkların son bulmadığını dilediklerini vurgulayan Çetin, şöyle devam etti:

"Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanın yolu; kadını güçlendirecek eşitlikçi politikalardan geçiyor. Bu amaçla partimiz, kadını güçlendirecek iki önemli projeye imza attı. Aile Destekleri Sigortası ile asgari ücret ve altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan tüm hanelerin hayatına dokunacağız. Maddi desteğin yanı sıra yaşam koşullarını iyileştireceğiz.

Eşit bir Türkiye’yi kadın-erkek bir arada yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız. Sorumluluk duygusuyla, büyük özveriyle mücadele veren tüm kadın üyelerimizin ve kadınlarımızın Seçme ve Seçilme Hakkı kazanmalarının yıl dönümünü kutluyoruz."

Hibya Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü