Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 18:12

Mersin'de belediye personeli bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırdı

MERSİN-29.11.2022-HİBYA-Toroslar Belediyesi personeli Tamer Taşsoy (37), parkta temizlik yaparken bulduğu cüzdanı, sahibine teslim etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-11-2022 16:55
Mersin'de belediye personeli bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırdı

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar’da bulunan Mehmetçik Parkı’nda görevli Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Tamer Taşsoy, parkta temizlik yaparken oturma bankının altında bir cüzdan buldu.

Hüseyin Okan Merzeci Mahalle Muhtarlığı’na giderek, muhtar Aziz Filiz’e ve amirlerine konuyla ilgili bilgi veren personel Taşsoy, içerisinde kimliklerle birlikte 5 bin Euro ve 3 bin Türk Lirası bulunan cüzdan sahibi Erol Avcı’ya (61) ulaşarak, cüzdanını teslim etti.

Almanya’dan emekli olan ve Mersin'e ev almak için gelen Avcı, Taşsoy'a bu davranışından dolayı teşekkür etti.

"Kendisini yürektek kutluyorum"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz bu duyarlı davranışından dolayı belediye personeli Tamer Taşsoy’a teşekkür ederek; “Biz, Toroslar’da büyük bir aileyiz. El ele, gönül gönüle vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Personelimiz Tamer Taşsoy da temizlik yaparken bulduğu cüzdanı sahibine teslim ederek, örnek bir davranış sergiledi. Gurbetçi vatandaşımızın hayır duasını aldı. Belediyemizde böyle dürüst çalışanlarımızın olması bizim için onur ve mutluluk verici. Kendisini yürekten kutluyorum” dedi.

"O paraya asla dokunmam"

Taşsoy, 15 yıldır belediyede çalıştığını ve hiçbir zaman harama el sürmeyeceğini belirterek; “Şimdiye kadar alın teriyle kazandım. Başıma yine aynı olay gelse yine aynı davranışta bulunurum.” ifadesini kullandı.

Toroslar'da örnek bir davranışla karşılaştım"

Kaybettiği cüzdanın bulunmasından büyük mutluluk yaşadığını söyleyen Avcı," Cüzdanımda önemli kartlarım vardı. Bu dürüstlüğünden dolayı kendisine teşekkür ederim” şeklinde konuştu

Hibya Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü