Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 07:00

Burun Estetiği

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-08-2022 10:30   Güncelleme : 16-08-2022 10:30
Burun Estetiği

Burun Estetiği

Burun Estetiği, burnunuzun boyutunu yeniden şekillendirmeyi ve eski haline getirmeyi içeren bir estetik işlemdir. Bu işlem sedasyon veya genel anestezi ile lokal anestezi altında yapılmaktadır. Operasyonun ne kadar kapsamlı olduğuna bağlı olarak bir ila iki saat sürebilir. Bu işlemi yaptırmayı planlıyorsanız, bu tür ameliyatlarda deneyimli, kurul onaylı bir plastik cerraha danışmanız önemlidir. Ancak bu sayede sorunsuz bir şekilde burun estetiğinden beklediğiniz etkiyi ortaya koymanız mümkün olacaktır.

Burun Estetiği Nedir?

Burun Estetiği, burnun görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilecek kozmetik bir işlemdir. Bu işlem, burun ucunun yeniden şekillendirilmesini ve herhangi bir burun görünümünü değiştirmek için tercih edilmektedir. Burun estetiği, burnun daha çekici bir görünüm kazandırmak için yeniden şekillendirilmesini veya yeniden şekillendirilmesini içeren bir plastik cerrahi şeklidir.

Rinoplasti (burun yeniden şekillendirme), septoplasti (burun deliği onarımı) ve nefes almayı iyileştirmek ve horlamayı azaltmak için tasarlanmış diğer işlemler dahil olmak üzere, bu terime giren birçok farklı işlem türü vardır. Burun kemiği yapısını küçültmek ve burnunu olduğundan daha küçük göstermek isteyen kişiler için burun estetiği de bazı uzmanlar tarafından rinoplastiye alternatif olarak kullanılmaktadır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği yaptırmanın ilk adımı yüz yapınızı değerlendirmek ve sahip olmak istediğiniz burun tipine karar vermektir. Cerrahınız, burnunuzun her bölümü için mevcut olan farklı seçenekleri sizine iletecektir. Burun delikleriniz için yuvarlak, kare veya üçgen şekiller dahil olmak üzere çeşitli boyut ve şekillerden birini seçebilirsiniz. Bu prosedür kullanılarak burun deliklerinizin derinliği ve konumu da değiştirilebilir.

Ameliyattan sonra nasıl bir görünüm elde etmek istediğinize bağlı olarak ucunuz daraltılabilir, genişletilebilir veya uzatılabilir. Bir yaralanma veya doğum kusuru nedeniyle burun köprünüz hasar görmüşse, köprünüz bu işlem kullanılarak iyileştirilebilir. Burada cerrahınız, doğal görünümünü korurken orijinal şeklinizi geri kazanmanın en iyi yolunu ortaya koymak konusunda alternatif seçenekleri size sunacaktır. Bu konuda Hospitalturk cerrahları 20 yılı aşkın tecrübesi ile sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyar.

Burun estetiği yapmanın ilk adımı hastayı ameliyata hazırlamaktır. Bu, cildin temizlenmesini ve lokal veya genel anestezinin uygulanmasını içermektedir. Hasta uyuduktan sonra burun deliklerinin doğal kıvrımı boyunca ve elmacık kemiğine kadar uzanan bir kesi yapılmaktadır. Ardından, yeni tasarlanmış burnunuzu şekillendirmek için vücudunuzun diğer bölgelerinden gelen kıkırdaklar kullanılabilir. Burnunuz şekillendirildikten sonra dikişlerle birbirine dikilecek ve tamamen iyileşene kadar bandajlarla kapatılacaktır.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Önerilir?

Kendinize burun estetiği yaptırmak için öncelikle sağlığınızın iyi olduğundan ve ameliyat olmanızı engelleyecek herhangi bir alerjiniz veya tıbbi durumunuz olmadığından emin olarak başlayın. Burun estetiği, burnun estetik olarak iyileştirilmesi ile ilgilenen plastik cerrahi dalıdır. Bu bir uzmanlık alanıdır ve mükemmel sonuçlar elde etmek için kapsamlı bir eğitim gerektirmektedir.

İnsanlar güzellik problemlerini çok az riskle veya hiç risk almadan düzeltebileceklerini anladıkça, kozmetik cerrahi alanı son on yılda çarpıcı bir şekilde artmıştır. Burun estetiği, dünya çapında plastik cerrahlar tarafından yapılan en popüler prosedürlerden biridir. Burada amaç, burnunuzun şeklini ve boyutunu değiştirerek görünümünüzü iyileştirmektir. Burun estetiği aşağıdaki durumlarda uygulanmaktadır;

  • Solunum problemlerinin düzeltilmesi
  • Burun ucunun yeniden şekillendirilmesi
  • İdeal bir şekilden herhangi bir sapmanın düzeltilmesi
  • Burun deliklerinizin boyutunu veya konturunu değiştirmek

Burun estetiği, burnun görünümünü güzelleştiren kozmetik bir işlemdir. Burnunun büyüklüğü veya şekli gibi çeşitli nedenlerle memnun olmayan veya rengini değiştirmek isteyenlere uygulanabilmektedir.

Burun Estetiği Öncesi Nasıl Olmalıdır?

Burun Estetiği öncesi mutlaka tavsiye edildiği belli durumlar olduğunu bilmelisiniz. Örneğin, sapmış bir septum, yaralanma veya sinüs enfeksiyonunuz varsa; bu durumlarda burnunuz olması gerektiği kadar güzel değildir ve bu durum ameliyatla düzeltilebilir. Burun estetiği genellikle doğuştan bir deformitesi olan veya burnunun deforme olmasına neden olan bir yaralanma geçirmiş kişilerde yapılan bir işlemdir. Bu, aşağıda sıraladığımız durumlarda oluşabilmektedir;

  • Doğum kusurları
  • Kırık burun veya kırık elmacık kemikleri gibi yüz yaralanmaları
  • Tekrarlayan travma ve yaralanma (spor yaralanmaları) nedeniyle zamanla kötüleşen kırık burunlar

Burun estetisyenleri, burunda kozmetik işlemler yapmak için eğitim almış kimselerdir. İnsanların burun estetiğine başvurmasının en yaygın nedeni, burnunda bir şişlik veya bir yaralanma sonucu burun eğriliği olmasıdır. Beklentilerinizi karşılamayan başka bir doktor tarafından burun estetiği yaptırmışsanız, bu tür durumlarda birtakım olumsuz sorunlar da karşınıza çıkacaktır. Burada uzman tercihine dikkat etmek her zaman önerilmektedir. Şayet;

  • Burun kemiğinde büyüme döneminde düzelmeyen bir eğrilik varsa
  • Burnunuzun uzunluğunu veya projeksiyonunu artırmak istiyorsanız
  • Septum eğriliği vb durumlar nedeniyle solunum problemleriniz varsa

Burun estetiği önerilmektedir. Burun estetiği öncesinde nasıl bir yol izlemeniz gerektiği mutlaka bu estetik operasyonu yapan hekimle konuşmalısınız. Ancak bu sayede tam olarak beklentinizi karşılayan bir şekilde burun estetiğini yaptırmanız da mümkün olacaktır. Burada burun estetiği sonrası sürece de dikkat etmek gerekmektedir.

Burun Estetiği Sonrası Nasıl OImalıdır?

Burun estetiği sonrasında hasta çok çabuk iyileşir ve başka bir tedaviye ihtiyaç duymaz. Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Bu operasyon 45 dakika ile iki saat arasında sürer. Ameliyat sırasında ağrı hissetmeyeceksiniz ve işlem sonrasında sadece dinlenmeniz yeterli olacaktır.

Burnunuzda bir şeyler ters gittiyse, bu tür prosedürlerde uzmanlaşmış bir lipo-rinoplasti cerrahı veya plastik cerrah tarafından onarılmasını düşünebilirsiniz. Ne yaptıkları hakkında nitelikli veya bilgili olmayan birinin yüzünüze çalışmasını istemezsiniz. Böylece burun estetiğinden tam olarak beklediğiniz bir etkiyi elde etmeniz de mümkün olacaktır.

Yalnızca estetik amaçlarla boyut veya şekil olarak küçültülmesi gereken çarpık burunlar veya büyük burunlar gibi kozmetik kaygılar için kozmetik düzeltme söz konusu olduğu zaman burun estetiği akla ilk gelen seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada alanında uzman olanlardan bu tarz bir hizmeti almak her zaman dikkat edilmesi şart olan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Daha fazla detay ve burun estetiği hakkında bilgi almak için lütfen Hospitalturk sitesini ziyaret ediniz.

vadivadi