Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 11:10
Advert

Bahçeşehir Koleji Tam Hazırlık Sistemi İle Öğrencilerini YKS’ye Eksiksiz Bir Şekilde Hazırlıyor

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji’nin Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) “Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tam Hazırlık Sistemi hazırlanan öğrencileri ilk 50’de 13 derece, ilk 100’de 20 derece, ilk 500’de 73 derece elde etti..

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-07-2022 17:04
Bahçeşehir Koleji Tam Hazırlık Sistemi İle Öğrencilerini YKS’ye Eksiksiz Bir Şekilde Hazırlıyor

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji’nin Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) “Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tam Hazırlık Sistemi hazırlanan öğrencileri  ilk 50’de 13 derece, ilk 100’de 20 derece, ilk 500’de 73 derece elde etti.

 

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Bahçeşehir Koleji, ilk 50’de 13 derece, ilk 100’de 20 derece, ilk 500’de 73 derece elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Bahçeşehir Koleji’nin bu başarısının altında güçlü bir sistem yer alıyor. Bahçeşehir Koleji’nde uygulanan “Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tam Hazırlık Sistemi” ile öğrencilerin eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanmaları sağlanıyor. Sistem çerçevesinde YKS hazırlıkları haziran ayında iki haftalık çalışmayla ile başlıyor,  Ağustos ayında üç haftalık programla devam ediyor.

 

11. ve 12. sınıflarda cumartesi günleri dersler sürdürülürken, tüm yıl haftada 6 gün 49 saatlik program uygulanarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlık yapılıyor. Ara tatil ve yarıyıl tatilinde birer hafta üniversite hazırlık çalışmaları gerçekleştiriliyor. 12. sınıflarda üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı 98,5 olan Bahçeşehir Koleji’nde tüm sınıflarda düzenli aralıklarla kazanım değerlendirme ve üniversite giriş sınavlarına yönelik deneme sınavları da yapılıyor. Neler Hatırlıyorum, Akademik Gelişimi İzleme Sınavı, İngilizce Akademik Gelişimi İzleme Sınavı, deneme sınavlarının yanı sıra 11 ve 12’inci sınıflarda örnek YKS sınavları da gerçekleştiriliyor. 11. sınıflar için 10 örnek YKS sınavı uygulanırken, bu sayı 12. sınıflar için 26’ya çıkıyor. Ayrıca  Bahçeşehir Koleji mezunlarına Bahçeşehir Üniversitesi’nde çeşitli oranlarda burslu okuma olanağı da sağlıyor. 

 

Bahçeşehir Koleji Hakkında

Eğitime 1994 yılında Bahçeşehir’de kurulan ilk kampüsünde başlayan Bahçeşehir Koleji, bugün Türkiye’nin 65 ilinde bulunan 143 kampüsünde 160 bine yakın öğrenciye eğitim veriyor. Türkiye’de STEM eğitimini uygulayan ilk eğitim kurumlarından olan Bahçeşehir Koleji; Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Yapay Zekâ Okuryazarlığı, Master 6, Master Junior, Master First, Çift Dilli Eğitim gibi eğitim modelleri, Kodlama ve Robotik, Together, Sosyal Takip Programı (STP) gibi eğitim uygulamaları ile eğitimdeki yenilikçilik vizyonunu sürdürüyor. Bünyesinde bulunan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri ile geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim insanlarını yetiştiren Bahçeşehir Koleji, Türkiye’nin ve dünyanın saygın eğitim kurumları arasında yer alıyor. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü