DOLAR 40.23 ₺
EURO 47.05 ₺
STERLIN 54.11 ₺
G.ALTIN 4,330.45 ₺
BTC 118,921.54 $
ETH 2,976.51 $
BİST 10,225.48
    TanıtımBayi

    Edremit'te bozulan yolların yüzde 80'ni tamamlandı

    GÜNDEM 88
    Yayınlama: 9 Ekim 2024 Çarşamba 16:39 Kaynak: Haber Merkezi Editör: ismail USTA

    Edremit genelinde, başta doğalgaz olmak üzere altyapı çalışmalarından kaynaklanan yol bozulmaları, Edremit Belediyesi tarafından yürütülen yoğun çalışmalarla onarılıyor.

    Edremit'te bozulan yolların yüzde 80'ni tamamlandı

    Edremit genelinde, başta doğalgaz olmak üzere altyapı çalışmalarından kaynaklanan yol bozulmaları, Edremit Belediyesi tarafından yürütülen yoğun çalışmalarla onarılıyor. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın öncülüğünde yürütülen bu seferberlikte, son 6 aylık süreçte ilçedeki bozuk yolların yüzde 80’i yeniden düzenlendi.

     

    Belediye ekiplerinin özverili çalışmalarıyla, geçmiş yıllarda çeşitli kurumlar tarafından yürütülen altyapı faaliyetlerinin ardından bozulan yollar, etap etap yenileniyor. Başkan Mehmet Ertaş, turizm sezonunun sona ermesinin ardından yol onarım ve bakım çalışmalarına hız verilmesi talimatını vererek, ilçenin genelinde yolların yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için çalışmaları hızlandırdı. Ertaş, bu sürecin ilçenin hem günlük hayatını rahatlatacağını hem de gelecekteki altyapı sorunlarına daha hızlı çözüm bulunabileceğini belirtti.

     

    YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI

    Geçen 6 aylık dönemde, özellikle ilçe merkezinde ve çevre mahallelerde yürütülen yoğun çalışmalarla, doğalgaz ve diğer altyapı kazıları nedeniyle bozulmuş yolların büyük bir kısmı yenilendi. Belediye ekipleri, yıpranmış hale getirildi. 100 bin metrekare parke taş ve 150 bin metrekare asfalt kaplaması yapılarak  bozulan yolların yaklaşık yüzde 80'ini onarıldı.

     

    ÇALIŞMALARIN HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

    Devam eden yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Eroğlan Mahallesi Yahya Kemal Beyatlı Caddesi, İkizçay Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi ve Atatürk Mahallesi TOKİ bölgesinde cadde ve sokaklar tamamen yenileniyor.

    Atatürk Mahallesi’nde TOKİ bölgesinde gerçekleştirilen kilitli parke taş döşeme çalışmaları, bölgedeki altyapı sorunlarının büyük ölçüde çözülmesini sağlıyor. Ayrıca, Eroğlan Mahallesi’nde bulunan özel hastane bölgesindeki taksi durağı, ihtiyaçlar doğrultusunda daha uygun bir konuma taşınıyor.

     

    BAŞKAN ERTAŞ: "ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

    Çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, “Yol sorunlarının ilçemiz için büyük bir problem oluşturduğunun farkındayız. Bu nedenle özellikle yaz sezonunun ardından ekiplerimizle beraber hızla harekete geçtik. Her çalışmayı yerinde takip etmeye, vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate almaya ve çözüm odaklı olmaya devam edeceğiz. İlçemizin yollarını yeniden düzenleyerek hem trafik akışını kolaylaştırmak hem de halkımıza daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

     

    KIŞA HAZIRLIKLARI

    Başkan Ertaş, yapılan bu çalışmaların sadece bugünün değil, aynı zamanda yaklaşan kış sezonunun da ihtiyaçlarına göre planlandığını vurguladı. “Kış aylarında yolların daha fazla yıprandığını ve altyapı çalışmalarının geciktiği zaman trafik akışının olumsuz etkilendiğini biliyoruz. Bu yüzden yaz aylarından itibaren çalışmalara başladık ve kış gelmeden önce yollarımızın önemli bir kısmını tamamlayacağız. Vatandaşlarımızdan sabır ve desteklerine teşekkür ediyoruz” dedi.

    Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code