Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 11:51
Advert

Seçer, Mersin’in Spor Camiasıyla Yemekte Buluştu

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği yemekte spor camiasıyla buluştu. Sporun barış, kardeşlik ve hoşgörü anlamı taşıdığını belirten Başkan Seçer, “Ülkemizde sporun gelişmesi adına her türlü katkıyı yapma çabası içerisindeyiz” dedi.

SPOR
Giriş Tarihi : 17-05-2022 14:41   Güncelleme : 17-05-2022 14:41
Seçer, Mersin’in Spor Camiasıyla Yemekte Buluştu

 Mersin’in sadece Türkiye’de değil dünyada da sportif faaliyetlerle anılmasını istediğini kaydeden Seçer, “Ulusal ve uluslararası birçok alanda etkinliklerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla başlattığı kutlama etkinlikleri kapsamında spor camiasıyla buluşma yemeği düzenledi. Spor camiasıyla yemekte bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, spora verdikleri önemi anlatırken, “Ülkemizde sporun gelişmesi adına her türlü katkıyı yapma çabası içerisindeyiz” dedi.

Yemeğe, Başkan Seçer’in yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Satranç Federasyonu Genel Başkanı Gülkız Tülay, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Özgür Timur, İçel İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.

“Spora harcanan her emek helal olsun”

Başkan Seçer, amaçlarının bir arada olmak olduğunu belirterek, “Burada spor camiamızın çok değerli emektarları var. Herkes kendi imkânları dâhilinde önemli, güzel işler yapıyor. Spora harcanan her emek helal olsun. Spor demek; barış, kardeşlik, hoşgörü, ekip çalışması, yardımlaşma, rengi, kimliği, siyasi görüşü ne olursa olsun ortak bir amaç ve başarı için bir arada olan insanlar topluluğu demek. Toplum adına önemli özellikleri içinde barındıran bu alanda emek edenlere teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi. Kendisinin de sporcu bir geçmişi olduğunu, yaşamında spora büyük önem verdiğini ifade eden Seçer, “Ülkemizde sporun gelişmesi adına her türlü katkıyı yapma çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

Mersin sadece Türkiye’de değil, dünyada sportif faaliyetlerle anılsın, tanınsın isterim”

Göreve geldikten kısa bir süre sonra yaşanan pandeminin sportif faaliyetlere de sekte vurduğunu anımsatan Başkan Seçer, “Bu belki bir araya gelişlerimizi, Mersin’de sporun, amatör kulüplerimizin içinde bulunduğu durumları konuşmak, tartışmak ve bu sorunlara çözüm bulmak konusunda bizi biraz geri tuttu. Ama artık hayat normalleşiyor. Hiçbir şeyin aması, fakatı, lakini, gerekçesi kalmadı. Ben spor camiasıyla çok daha yakın olmak isterim. Mersin’de spor camiasını çok daha iyi tanımak isterim. Çok daha iyi katkı yapmak isterim. Mersin sadece Türkiye’de değil, dünyada sportif faaliyetlerle anılsın, tanınsın isterim. Bu anlayışımdan yola çıkarak bundan sonraki ilişkileri daha iyi düzenleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Ulusal ve uluslararası birçok alanda etkinliklerimiz artarak devam edecek”

Belediye başkanlığı makamının siyaset yapma alanı olmadığını vurgulayan ve “Spor camiasındaki herkes benim kardeşimdir” diyen Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak spora desteklerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Seçer, “Bundan sonraki süreçte Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak etkin alanlarda, doğru projelerde etkinliklerimizi artıracağız. Uluslararası Maratonu bu yıl pandemi dolayısıyla gerçekleştiremedik. Gelecek yıl bunu gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Tarsus Yarı Maratonu’nu gerçekleştirdik. Yine bu yılın Eylül ayında gerçekleştireceğiz. Bunun gibi ulusal ve uluslararası birçok alanda etkinliklerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

Hacı Özkan: “Spor camiasındaki birlik, beraberlik ve kardeşliğin apayrı bir önemi var”

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, 1996 yılında Çay Spor Kulübünü kurduklarını ve 25 sene boyunca spor camiasına emek verdiğini söyledi. Özkan, “Halen spor camiasına elimizden geldiği kadar emek veriyoruz, katkı sunuyoruz. Hakikaten spor camiasındaki birlik, beraberlik ve kardeşliğin apayrı bir önemi var. Görüyorum ki bu birlik ve beraberlik, kardeşlik halen devam ediyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız bizleri bir araya getirdi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü