Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 09:57
Advert

Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabı başladı

OPET’in sponsorları arasında yer aldığı Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Doğu ile Batı’yı bu yıl 16. kez buluşturuyor. Organizasyonun Türkiye etabı; 10 ülkeden 15 takımın katılımı ile Sultanahmet meydanında düzenlenen törenin ardından, Kartal’da bulunan OPET istasyonundan uğurlandı..

SPOR
Giriş Tarihi : 13-05-2022 14:32
Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabı başladı

Türkiye’nin en sevilen akaryakıt dağıtım markası OPET’in sponsorları arasında yer aldığı 16. Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabı, 12 Mayıs 2022 tarihinde başladı. Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) vatandaşları nezdinde tanıtımına katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen organizasyonun Türkiye etabı için İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda “Başlangıç Töreni” düzenlendi. Törene Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, İstanbul Valiliği Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, Europa-Orient Rally Derneği Başkanı Wilfred Gehr ve OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca katıldı. Törende ayrıca İstanbul’da bulunan Başkonsolosluk ve Uluslararası Kuruluş Temsilcileri ile Klasik Mercedes Benz Kulübünden temsilciler de yer aldı. Törenin ardından 10 ülkeden gelen 15 takım, 50 araç ve 100 yarışmacı, Kartal’da bulunan OPET Kareksan Petrol istasyonundan rotalarına uğurlandı. 

 

“Türkiye’nin tanıtımı için önem taşıyor ”

 

OPET’e, katkılarından dolayı teşekkür plaketinin takdim edildiği törende konuşan OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, spora çeşitli branşlarda uzun yıllardır destek verdiklerini belirtti. Ağca, “Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen “Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, sporun ve dostluğun gücünü bir kez daha kanıtlar nitelikte. Klasik bir spor organizasyonunun çok ötesinde olan Dostluk ve Barış Rallisi, ülkemizin Avrupa’da ve dünyada doğru bir şekilde tanıtımına büyük katkıda bulunuyor. Avrupa’nın dört bir yanından gelen katılımcılarımız birçok ilimizi ziyaret edecek ve güzergahları üzerindeki Opet istasyonlarında mola vererek fark yaratan hizmetlerimizi deneyimleyecek. Biz de öylesine anlamlı bir organizasyona destek vermekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

Avrupa, Balkanlar ve Türkiye olmak üzere üç etaptan oluşuyor

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) çerçevesinde 2011 yılından beri AB Başkanlığı’nca destekleniyor. Hıza dayalı bir yarıştan ziyade bir macera rallisi olan ve Avrupa’nın önde gelen otomobil spor organizasyonlarından biri olarak değerlendirilen ralliye, değeri 1.100 avro’nun altında olan eski otomobiller katılıyor. Avrupa, Balkanlar ve Türkiye olmak üzere üç etaptan oluşan Ralli, 7 Mayıs 2022 tarihinde Almanya’nın Tübingen şehrinde başladı. Avrupa ve Balkanlar etabının ardından ekiplerin ilk buluşma noktası ise İstanbul oldu. Türkiye etabının ardından, İsrail ve Filistin güzergahına doğru devam edecek olan ralli, 30 Mayıs 2022 tarihinde Ürdün’de son bulacak. 

 

Türkiye etabında 23 ilden geçilecek

Organizasyonun Avrupa ve Balkanlar güzergahı Almanya, Belçika, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Türkiye’den oluşuyor. Türkiye güzergahında; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Tosya - Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir-Kapadokya,  Niğde, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin–Anamur, Alanya-Antalya’dan geçecek olan yarışmacılar; İsrail, Filistin ve Ürdün’den oluşan Ortadoğu güzergahı ile yarışmayı tamamlayacak.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü