Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 03:12
Advert

“Hayata bir daha gelsem yine müzisyen olmak isterim”

Can Şengün ile Sıkı Fıkı’nın Yeni Bölümünde Fuat Güner Herkese Büyülü Bir Gece Yaşattı!.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 21-04-2022 22:31
“Hayata bir daha gelsem yine müzisyen olmak isterim”

Can Şengün ile Sıkı Fıkı’nın Yeni Bölümünde 

Fuat Güner Herkese Büyülü Bir Gece Yaşattı!

Müzik dünyasında bilgisi, deneyimi ve gerçekleştirdiği projeleriyle öne çıkan Can Şengün’ün birbirinden değerli sanatçıların yer aldığı ve izleyicilerine unutulmaz anlar yaşattığı “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” adlı yepyeni program serisinin Zorlu PSM’deki yeni konuğu ‘Bir Beatles Akşamı’ deneyimi ile Fuat Güner oldu!

 

Sevilen programlarına bir yenisini daha ekleyen Zorlu PSM’nin izleyicilerine benzersiz deneyimler yaşattığı “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” serisi, başarılı müzisyen, prodüktör ve içerik üreticisi Can Şengün’ün temposu hiç düşmeyen danslarla, oyunlarla ve daha önce rastlanmamış yarışma bölümleriyle gerçekleştirdiği yeni bölümünde konuğu ‘Bir Beatles Akşamı’ yaşadığımız başarılı müzisyen Fuat Güner oldu. 

 

“İlk gitarım iki parçadan oluşuyordu”

Programın girişinde Can Şengün tarafından “Fuat abi şunu sormak istiyorum size; Sami bey sizin babanız ve bir fotoğraf sanatçısı. Ailenizde bir fotoğraf sanatçısı olmasının size nasıl bir etkisi oldu?” sorusuna “Babam zaten annemle evlenirken akordeon ile tavlamış onu demek ki zaten içinde müzik ruhu olan bir insandı. 11 yaşıma geldiğimde kız kardeşim de o zaman benden 4 yaş küçük ve babam bize dönüp ‘sizin bir müzik enstrümanı çalmanız gerekiyor’ dedi. Kız kardeşim Nazan’a sordu önce o ‘piyano çalmak istiyorum’ ben de ‘gitar çalmak istiyorum’ dedim. Dayım da ‘bende bir gitar var’ dedi ve gidip evden gitarı getirdi. Sapı gövdesinden ayrıydı yani iki parçaydı ve dayım bana ‘bu gitar gül ağacından ve çok değerli, bunu tamir ettir ve çalmaya başla’ dedi. Biz de o zaman bilmiyoruz tabii gittik marangoza yaptırdık ama gitar nasıl tamir edilmişse artık tellerine vurduğumuz anda tuhaf sesler çıkarmaya başladı ve biz o gitardan daha sonra model uçak yaptık. Tabii evde ben gitar çalar, kardeşim piyano, annem de şarkı söylerdi. Yani evde sürekli müzik dünyası vardı bizim. Babam fasıl müziğini çok severdi ve biz MFÖ ile yeni başladığımız zamanlar ‘sizde ses mi var oğlum’ derdi. Grup olarak prova yaptığımız ilk günlerimizde babam fotoğraflarımızı çekerken bizi beğenmezdi. Sonra Eurovision performansımızı izlediği bir gün eve döndüğünde bize gelip ‘galiba sizde bir şeyler var ama ben anlamıyorum’ dedi” yanıtıyla tüm seyircileri samimi anlatım tarzıyla büyüledi.

 

“Charles de Gaulle Havaalanı yollarını kendim yaptım”

Fuat Güner, Can Şengün tarafından sorulan “Fuat abi birkaç şey söyleyeceğim gerisini sen tamamla; Paris, inşaat mühendisliği, Charles de Gaulle ve tretuvar…” sorusuna “Nereden öğrendin bunları? İnşaat mühendisliği eğitimim sırasında staj yapmak için Paris’e gittim Charles de Gaulle Havaalanın yollarının inşasında çalışmak için. Şunu söyleyebilirim ki Charles de Gaulle Havaalanı içindeki tali yolların bütün bordürlerini bizzat kendim yaptım. İnşaat mühendisliği yerine neden müziği seçtiğime gelirsek; Türkiye’nin en büyük inşaat firmalarında çalıştığım bir dönem bir gün Emin Fındıkoğlu geldi eve ve ‘Fuat’cım bir tane jingle aldım ama yapamıyorum, bunu besteler misin?’ dedi. ‘Olur bakarım abi dedim’ ve hemen sözleri verdi elime. Sözler de şöyle; ‘genciz biz, içimizde coşkun ateş, işte Fresh! Fresh Fresh Fresh… ‘Fresh Meyve Suları.’ Hemen şarkıyı besteledim ve okudum. Emin abi ‘bunu nasıl yapıyorsun ya’ diye beğenerek fırladı ve o dönem ayda 8.100 lira maaş alıyordum ve bu iş bana bir anda 125.000 lira getirdi. Sonra bu işle bir senede kazandığımdan daha fazla kazandığımı anladım ve ertesi gün işi bıraktım. İşte benim müziğe geçişim böyle başladı” yanıtını vererek stüdyodaki herkesi kahkaha krizine boğdu. 

 

“Hayata bir daha gelsem yine müzisyen olmak isterim”

Fuat Güner, “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” programında “İnşaat mühendisisiniz işinizi bırakacaksınız sonuçta… hiçbir karışma veya müdahale olmadı mı büyüklerden?” sorusunu soran Can Şengün’e “Tabii annem babam pek hoşlanmadı bundan. Ailem ‘bunca eğitimden sonra bu kadar iyi mühendis olduktan sonra şimdi bunun sırası mıydı? Kendini maceraya attın.’ dedi. Ama müzik öyle bir şey ki o aşk bir kere girdi mi yapacak bir şey yok. Bunu ancak buna gönül verenler anlar. İnanın hayata bir daha gelsem yine müzisyen olmak isterim.” yanıtıyla seyircilerden büyük alkış aldı. Ardından The Beatles grubunun dünya müzik literatüründeki yeri hakkında konuşan Fuat Güner “herkesin Beatles Akademisi’ni bitirmesi lazım” açıklamasında bulundu. 

 

Fuat Güner, Can Şengün ve orkestrası ile birlikte geceye özel seslendirdikleri The Beatles şarkıları ile tüm dinleyicileri mest etti. Can Şengün’ün gururla takdim ettiği başarılı müzisyen Özge Fışkın’ın sahneye çıkışıyla güzel anılardan Eurovision maceralarına kadar birbirinden eğlenceli konular konuşuldu. Temponun bir an bile düşmediği gecede Pamela, Duygu Soylu ve Işık Şimşek de geceye seslendirdikleri muazzam şarkılarla imza attılar. Programın sonunda MFÖ grubunun kültleşen şarkısı “Ele Güne Karşı”yı tüm konuklar hep birlikte söyleyerek geceye damga vurdular. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü