Uzun’un hayata geçireceği ilk vaadi ise “Acılı Gününüzde İlk Taziye Yemeği Bizden” projesi oldu. 

Sosyal medya hesaplarından bir açıklamada bulunan Başkan Uzun “1 Mayıs itibariyle cenazesi bulunan her eve 40 adet yemek göndereceğiz. Telaş ve acının birbirine girdiği o ilk gün vatandaşlarımızın acısına ortak olmak, onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz.” dedi. 

HER EVE 40 YEMEK BIRAKILACAK

Taziye yemekleri için belediye bünyesinde oluşturulan ekipler, cenaze evlerini tespit edecek ve uygun görülen saatlerde evlere yemek servisinde bulunacak. Kavurma, pilav, tatlı, salata ve ayrandan oluşan 40 kişilik menü tek tek ambalajlanacak ve Sivas Belediyesinin ikramı olarak acılı ailelere ulaştırılacak. Yemekler el değmeden, hijyenik bir ortamda vakumlanacak ve paketler halinde sunumu yapılacak. 

SOSYAL HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK 

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, sosyal belediyecilik anlamında benzer hizmetlerin artarak devam edeceğine vurgu yaparak “Taziye yemeğimizin ardından bir başka vaadimiz olan Taziye Araçları konusunda da çalışmalara başlanılması talimatını verdim. İlgili birimlerimiz gerekli çalışmalarına başladı. Çok kısa sürede taziye araçlarımızı da devreye sokacak ve vatandaşlarımızdan gelen bir talebi daha yerine getirmiş olacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Dr. Adem Uzun’un özellikle sosyal belediyecilik hizmetlerine yönelik uzman bir ekip kurduğu ve ekiplerin ilgili konularda yoğun bir mesai içinde bulundukları öğrenildi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı