Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 5. Yenişehir Triatlonu’nda ilk gün yarışları sona erdi. Mersinlilerin yoğun ilgiyle takip ettiği organizasyonun Cumartesi günkü programında Avrupa Triatlon Gençler Kupası ve ulusal sprint yarışları yapıldı. Dereceye giren sporcuları tebrik eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersinlileri Pazar günü yapılacak Dünya Paratriatlon Kupası yarışlarını izlemeye davet etti.


Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu(TTF) iş birliğiyle Mersin’de gerçekleşen 5. Yenişehir Triatlonu’nun ilk günü nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Organizasyon kapsamında ilk olarak ulusal elit erkekler ve elit kadınlar yarışları yapıldı. Fenerbahçe Meydanı'ndan denize girip 750 metre yüzen sporcular, ardından denizden çıkara değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Etabı bitiren triatletler, son olarak 5 kilometre koştu.
5. Yenişehir Triatlonu Türkiye Kupası Elit Kadınlar kategorisinde Özlenen İpek Günad Birinci 1 saat 11 dakika 47 saniyelik derecesiyle birinci olurken, İlkım Ardıç ise 1 saat 14 dakika 27 saniyelik derecesiyle yarışı ikinci sırada bitirdi. Elit Erkekler kategorisinde ise Emir Arıcı 59 dakika 43 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Burak Çağdaş 1 saat 1 dakika 46 saniyelik derecesiyle ikinci, Burçak Özer ise 1 saat 2 dakika 50 saniyelik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. 5. Yenişehir Triatlonu’nda öğleden sonra Avrupa Triatlon Gençler Kupası yarışları düzenlendi. Erkekler kategorisinde 54 dakika 10 saniyelik derecesiyle Mineev Roman birinci, 54 dakika 35 saniyelik derecesiyle Roman Leonov ikinci, 54 dakika 46 saniyelik derecesiyle Karpeev Dimitri üçüncü oldu. Erkeklerin ardından start alan kadınlarda ise Daria Zakharova 1 saat 38 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Sofia Tikhonova 1 saat 1 dakika 36 saniyelik derecesiyle ikinci, Ekaterina Budanok ise 1 saat 2 dakika 2 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.
Dereceye giren sporcular madalyalarını aldı
Avrupa Triatlon Gençler Kupası ve ulusal yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları Yenişehir Belediye Başkanvekili Murat Sakuçoğlu, Türkiye Triatlon Federasyonu(TTF) Başkanı Bayram Yalçınkaya ve Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Üyesi Alicia Garcia tarafından verildi.
Dünya Paratriatlon Kupası yarın yapılacak
Yarın da devam edecek Yenişehir Triatlonu’nda Dünya Paratriatlon Kupası ve ulusal yaş grupları yarışları yapılacak. 21 Nisan Pazar günü ise ulusal yaş grupları yarışları saat 06.45’te, Dünya Paratriatlon Kupası yarışları ise saat 12.30’da başlayacak. Tüm yarışların startı Yenişehir sahil şeridindeki Fenerbahçe Meydanı’nda verilecek.