Karşıyaka Belediyesi tarafından 22’nci kez düzenlenecek ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nın başvuruları 22 Nisan Pazartesi günü başlıyor. Ödüllü yarışmaya katılım çağrısı yapan Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal “Yaşam alanlarını güzelleştirerek kentimize değer katan Karşıyakalıların örnek olması gerektiğine inanıyor, herkesi bu renkli yarışmaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Kent yaşamında yeşil dokunun önemine dikkat çekmeyi ve vatandaşları çevre düzenlemesine teşvik etmeyi amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nı bu yıl 22’inci kez gerçekleştirecek. ‘En Güzel Balkon’, ‘En Güzel Bahçe’ ve ‘En Güzel Apartman Bahçesi’ olmak üzere üç ayrı kategoride yapılacak yarışmaya katılmak isteyenler, 22 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında 444 1 575 numaralı telefondan başvuruda bulunabilecek.

 

3 KATEGORİDE İLK 3’E GİRENLERE ÖDÜL

Ödüllü yarışmada hem renkleri ve kokularıyla kenti güzelleştiren, hem de geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi kriterlere uyum sağlayarak çevreye değer katan balkon ile bahçeler seçilecek. Bu kapsamda jüri tarafından başvuru sahiplerine yapılacak ziyaretlerde; balkon ve bahçelerde kullanılan çiçek çeşitliliği, özgünlük, sürdürülebilirlik, geri dönüşümlü malzemelerin kullanımı, aydınlatma ve sulama sistemleri, kent bahçeciliği, saksı ve süs eşyalarının uyumu gibi kriterlere göre puanlama yapılacak. Her kategoride ilk 3’e girenlere törenle ödülleri takdim edilecek.

 

DUYARLI KENTLİLER ÖRNEK OLACAK

Uzun yıllardır devam eden yarışmanın bu sene de yoğun ilgi göreceğine inandığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal “Kentimizle özdeşleşen En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nı bu yıl 22’nci kez gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Karşıyaka insanının çevresine olan saygı ve sevgisini yansıtan bu organizasyon, aynı zamanda duyarlı yurttaşlarımıza bir teşekkür niteliği taşıyor. Yarışmamızla yaşam alanlarını yeşillendiren ve güzelleştiren Karşıyakalıları ödüllendirecek ve örnek göstereceğiz. Herkesi bu güzel heyecana ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı