Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:34

71 Yaşındaki Engelli Vatandaşa Saldırı: Lise Müdürü Tutuklandı!

Mersin'in Toroslar ilçesinde bir halk otobüsünde meydana gelen olayda, bir lise müdürü ve oğlu tarafından engelli ve kalp hastası olduğu öğrenilen 71 yaşındaki bir vatandaş darp edildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2024 21:04
71 Yaşındaki Engelli Vatandaşa Saldırı: Lise Müdürü Tutuklandı!

Mersin'in Toroslar ilçesinde bir halk otobüsünde meydana gelen olayda, bir lise müdürü ve oğlu tarafından engelli ve kalp hastası olduğu öğrenilen 71 yaşındaki bir vatandaş darp edildi. Olay büyük tepki çekerken, okul müdürü tutuklandı.

Tarsus ilçesinde görev yapan lise müdürü İ.T. ve oğlu ile engelli ve kalp hastası olduğu öğrenilen R.P. isimli 71 yaşındaki vatandaşımız ve yanındaki eşi arasında otobüste koltuk için tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine okul müdürü ve oğlu, yaşlı adamı darp etti. Olayın ardından yaşlı çift, okul müdürü ve oğlundan şikâyetçi oldu.Şikayet üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlatırken, gözaltına alınan okul müdürü İ.T. 17 Ocak 2024 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay ile ilgili olarak Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bilgi verilmesine müteakip adı geçen okul müdürü 17 Ocak 2024 tarihi itibariyle açığa alınmış ve idari tahkikat başlatılmıştır. Olay büyük tepki çekerken, engelli ve yaşlı bir kişiye yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Sosyal medyada da olayla ilgili birçok paylaşım yapıldı ve kınama mesajları paylaşıldı.

Engelli ve yaşlılara karşı şiddetin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması ve bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli adımların atılması önemlidir.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü