Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:10

Ege'de “Fulbright" Burs Programı tanıtıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonunda “Fulbright Yüksek Lisans, Doktora Bursu” tanıtım semineri gerçekleştirildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-02-2024 12:58   Güncelleme : 28-02-2024 12:58
Ege'de “Fulbright" Burs Programı tanıtıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonunda “Fulbright Yüksek Lisans, Doktora Bursu” tanıtım semineri gerçekleştirildi. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen seminerin moderatörlüğünü, EÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Arife Candaş Adıgüzel Zengin üstlendi. Seminerde Fulbright Eğitim Danışmanı Ecem Mutlu, konuşmacı olarak yer aldı. Seminere akademisyenler, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenciler katıldı.

“Türkiye Fulbright programına katılan ilk ülkelerden biri”

          Konuşmasına Fulbright programının kuruluş amacını anlatarak başlayan Ecem Mutlu, “Fulbright, 1946 yılında İkinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından ülkeler arası barışı güçlendirmek amacıyla, kültürler arası değişim programı olarak kuruldu ve Türkiye bu programa katılan ilk ülkelerden biri oldu” diye konuştu.

         Fulbright’ın pek çok alanda burs verdiğini belirten Mutlu, “Ön lisans öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri, kamu alanında orta düzey yöneticilik yapanlar, Türkçe, İngilizce öğretmenlerimiz için yabancı dil öğretim asistanlığı ve akademisyenlerimiz için doktora sonrası araştırma ve akademik araştırma burslarımız var” dedi.

         Katılımcılara, burs programlarına başvuru şartlarını ve burs almak isteyen kişilerin sahip olması gereken donanımları anlatan Ecem Mutlu, programa katılmak isteyen öğrenci ve akademisyenlere başvuru ile ilgili dikkat edilmesi gereken prosedürleri aktardı. Etkinlik sonunda Ecem Mutlu’ya Prof. Dr. Arife Candaş Adıgüzel Zengin tarafından günün anısına hediye takdim edildi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü