Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:27

ASKİ Sporlu Milli Güreşçiler Zaferle Dönüş Yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı spor kulübü ASKİ Spor'un milli güreşçileri Rıza Kayaalp ve Ali Cengiz, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda elde ettikleri gümüş madalyalarla döndü

SPOR
Giriş Tarihi : 17-02-2024 12:05   Güncelleme : 17-02-2024 12:05
ASKİ Sporlu Milli Güreşçiler Zaferle Dönüş Yaptı

Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen coşkulu karşılama töreninde sporcuları yakınları, kulüp çalışanları ve sevenleri büyük bir sevinçle karşıladı.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Grekoromen stil 130 kilo finalinde gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp ve Grekoromen stil 87 kilo finalinde ikinci olan Ali Cengiz, Esenboğa Havalimanı'nda yapılan karşılama töreninde duygularını paylaştı.

Rıza Kayaalp, "Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 14. kez final yaparak kırılması zor bir rekora imza attık. Grekoromen gibi zor bir branşta 14 kez final yapmak çok gurur verici. Önümüzdeki olimpiyata en iyi şekilde hazırlanıp altın madalyayı ülkemize getirmek benim için önemli bir hedef" dedi.

Ali Cengiz ise, "Gerçekten zorlu bir Avrupa Şampiyonasıydı. İçimizde buruk bir sevinç var çünkü hedefim Avrupa Şampiyonluğuydu. Geçen yıl kıl payı kaçırdığım şampiyonluğu bu yıl da kaçırdım ve ikinci oldum. Bu, beni daha da kamçıladı çünkü asıl hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları. Takım olarak şampiyon olmanın gururu ve sevinci bizi motive ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve kulüp başkanımız Yüksel Arslan'a destekleri için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü