Mersin Vatan Gazetesi
HV
02 MAYIS Perşembe 11:56

Çuval Paketleme Makinası Nasıl Çalışır?

TANITIM
Giriş Tarihi : 14-02-2024 11:06
Çuval Paketleme Makinası Nasıl Çalışır?

Çuvallarla paketlemeye uygun ürünlerin sorunsuz bir şekilde paketlenmesi adına üretilen çuval paketleme makinaları, isteğe göre paket imkanı sağlar. Harkom ’un SA-S Yarı Otomatik Çuval Dolum Paketleme Makinesi gibi farklı çuval paketleme makinası bulunması farklı ürünlerde işletmelerin dolum yapmasını kolaylaştırmaktadır.

Çuval Paketleme Makinası Çalışma Prensibi

Çuval paketleme makinası ile farklı bakliyatlar, tozlar ve gıdalar paketlenebilir. Makinanın çalışma prensibi fındık paketleme makinası ile benzerlik taşımaktadır. Genel olarak ürünün sürekli akışının sağlandığı bir kanal ve son aşamada çuvala dolum yapılan bir alan bulunmaktadır. Dolum tamamlandığında çuval kapatılarak taşımaya hazır hale getirilmektedir. Bu bakımdan fındık paketleme makinası ile yapılan dolum sonrasında lojistik için hazır hale gelen fındık paketleri gibi ne paketlenmişse çuval paketleme makinası ile çuval çuval dolum yapılabilir. Çuval paketleme makinaları, çalışma sistemlerine göre farklılık içerir.

Yarı otomatik ya da tam otomatik olarak temelde ikiye ayrılan çuval paketleme makinası çeşitlerinde en önemli fark insan müdahalesidir. Tam otomatik çuval paketleme makinasında ürün girişi sağlandıktan sonra son aşamaya kadar operatör müdahalesi bulunmaz. Ürünler paketlenerek istif ya da taşımaya hazır olarak çıkarılır. Yarı otomatik sistemlerde ise makine ile operatör eş zamanlı çalışmaktadır. Çalışma prensibinde dolumda önemli detaylardan birisi de gramajıdır. Zira fındık paketleme makinası gibi farklı makine kullanımlarında paketin gramajına göre dolum yapılmaktadır. Bu nedenle de çuval paketleme makinası ile yapılacak dolumlarda çuvalın kapasitesine göre gramaj seçimi yapılmalı ve dolumlar bu şekilde tamamlanmaktadır. Harkom makinaları ile tüm gramaj girişi gibi özel ayarlamalar dokunmatik ekranlar üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Bir kez yapılan ayarlama, ürün ve çuval beslemesi yapıldığı süre boyunca ek bir işlem yapılmadan devam etmektedir.

Çuval Paketleme Makinalarında Nelere Dikkat Edilmeli?

Harkom tarafından üretilen çuval paket makinalarında hassas tartım, hızlı ve seri üretim, diğer makine ve ürünler ile uyumlu yapı ön planda tutulmaktadır. Bu sayede ürünlerin tam gramajda çuvallarda paketlenmesi sağlanmaktadır. Üstelik yıllardan beri Harkom’un sektördeki deneyimleri ile makinalar geliştirilebilir yapılardadır.

Üretim alanlarında paketleme için büyük bir alan olmasa da dar alanlarda kullanılabilecek formlardaki çeşitli gıda ya da fındık paketleme makinası gibi ürünler, kullanımda hiçbir handikap yaratmamaktadır. Üstelik otomatik elevatör ile besleme, çuvalın dikilmesi istenmesi halinde çuval ağzı dikiş makinesi gibi eklemeler de Harkom ürünlerinde yapılabilmektedir. Üretim hatlarına kolay bir şekilde monte edilebilecek yapıdaki çuval paketleme ürünleriyle Harkom farkını yaşamak isteyen işletmeler tercihlerini bu modellerden yana yapabilir.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü