Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:34

Kış aylarında güçlü bir bağışıklık için “altın süt” tüketilebilir

ULUSAL (PHA) - SANKO Üniversitesi Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Yıldırım, “Altın Süt soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa iyi geliyor”

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 09-02-2024 16:04   Güncelleme : 09-02-2024 16:04
Kış aylarında güçlü bir bağışıklık için “altın süt” tüketilebilir

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren “altın süt” tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi.

Kış aylarıyla birlikte bağışıklığın düştüğüne ve havaların soğuması ile kapalı alanlarda daha çok zaman geçirildiğine dikkat çeken Yıldırım, “Bu durumlar grip, öksürük, bronşit, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskini de artırıyor” dedi.

Yıldırım, “Altın süt, bağışıklık sistemini desteklemek ve soğuk havalarda genel sağlığı iyileştirmek amacıyla tüketilen bir içecek olarak öne çıkar” ifadelerini kullandı.

Altın Süt

Ana maddesi zerdeçal olan karışım katılan süte, verdiği renk nedeniyle “altın süt” olarak adlandırıldığını anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Altın sütün içerisindeki kurkumin sayesinde hücrelerin yenilenmesine, bağışıklığı güçlendirirken kilo verilmesine yardımcı olur. Serbest radikalleri vücuttan atarak, temizler. Hamile ve emziren annelerin tüketmesi doktor onayı olmadan uygun görülmemektedir.”

Malzemeleri ve Hazırlanışı

Yıldırım, altın sütün malzemeleri ve hazırlanışı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Malzemeler: 2 bardak süt, 2 çay kaşığı zencefil, 2 çay kaşığı zerdeçal, 2 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı bal, isteğe bağlı 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı.

Hazırlanışı: Sütü bir cezveye alın ve kısık ateşe koyun. Süt ısındıktan sonra zencefil, zerdeçal, karabiber ve tarçını ekleyin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. İçine bal ve isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi yağını ekleyip sıcak bir şekilde tüketin.

Son bir uyarı; mide rahatsızlıkları olanlar, tansiyon hastaları, gebeler ve alerjik sorunları olanlar tüketmemelidir. Bu tür içecekleri tüketmeden önce bir diyet uzmanı ile görüşebilirsiniz.”

Kaynak : PHA

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü