Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 16:55

Romeo ve Juliet'i hiç böyle izlemediniz

Tüm dünyada sayısız kez farklı oyuncularla sahnelenen Romeo ve Juliet farklı bir bakış açısı, dinamik ve yetenekli oyuncu kadrosuyla şimdi Türkiye'de.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 08-02-2024 01:26   Güncelleme : 08-02-2024 01:26
Romeo ve Juliet'i hiç böyle izlemediniz

Tüm dünyada sayısız kez farklı oyuncularla sahnelenen Romeo ve Juliet farklı bir bakış açısı, dinamik ve yetenekli oyuncu kadrosuyla şimdi Türkiye'de.

Romeo ve Juliet hikayesi Verona Çıkmazı adıyla yeniden farklı bir bakış açısıyla sahneleniyor. Esra Bağışgil'in metnini yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği Verona Çıkmazı tiyatro oyunu 26 Şubat Pazartesi günü ilk kez seyircisiyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Ozan Varol, Esra Bağışgil, Âdem Yılmaz, Tuğçe Özlü Şentürk ve Melih Tuma'nın yer aldığı Nos Tiyatro'nun yapımcılığını üstlendiği Verona Çıkmazı, alışılagelmişin dışında bir Romeo ve Juliet hikayesiyle tiyatro severleri bu kez güldürecek.

 

Romeo ve Juliet'te 90'lar rüzgârı

Provalara Kasım ayıda başlayan oyuncular, aynı zamanda 90'lar Türkçe pop şarkılarını yorumlayacak. Kostümleriyle de seyirciye renkli bir dünya vadeden oyunun kostüm tasarımını ise ünlü oyuncu Miray Daner'in ablası İpek Daner yaptı.

 

Klasik bir aşk hikayesi anlatmak ne kadar zor olabilir ki?

Verona Çıkmazı, bir 'Romeo Juliet' uyarlamasıdır. Herkesin bildiği bu aşk hikayesini anlatmaya kendini adamış bir Anlatıcı, sadece bu klasik hikâyeyi anlatmak istemektedir. Orijinal metinde Romeo'nun ilk aşkı olarak bildiğimiz ve bu aşka karşılık vermeyen Rosaline ise hikâyeden saparak Romeo'ya aşık olur. Peki, Anlatıcı ve Rosaline'in yaşadığı bu çatışma Romeo ve Juliet'in gerçek aşka giden yolculuklarına ya engel olursa? Ya da Romeo ve Juliet'in gerçek aşkına ya bu çatışma yol açarsa? Bir yanda kılıktan kılığa girip türlü numaralarla hikayesini tamamlamaya çalışan bir Anlatıcı, bir yanda aşkını kaybetmek istemeyen Rosaline, diğer yanda ise sadece ve sadece aşklarını yaşamak isteyen Romeo ve Juliet... Ve bütün bu olanlardan habersiz, yürüyen aura Paris! Bu karakterlerle bu hikâyenin çıkmaza girmeden gerçek sona kavuşması imkânsız.

 

Künye

Yazan & Yöneten: Esra Bağışgil

Yardımcı Yönetmen: Aslı Samat

Hareket Düzeni: Taner Güngör

Müzik Direktörü: Beste Gül Çınar

Müzik Tasarım: Toygun Tosunoğlu

Dekor Tasarım: Ceren Yılmaz

Işık Tasarım: Ayşe Sedef Ayter

Kostüm Tasarım: İpek Daner

Afiş Tasarım: İlayda Köroğlu

Korrepetitör: Beste Gül Çınar

Oyun Asistanları: Dilara Sürmeli, Can Şenel, Aytan Tankır

Ensemble: Dilara Sürmeli

Yapım: Nos Tiyatro

Yürütücü Yapımcı: Sinan Çatıkkaş

Sahne Koordinatörü: Gamze Bayraktaroğlu

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü