Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:41

Başhekim Dr. Fedli Emre Kılıç 2023 yılını değerlendirdi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde hizmet veren Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç ve yönetim ekibi, 2023 yılına dair hastanedeki sağlık hizmetleri ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 31-01-2024 18:16   Güncelleme : 31-01-2024 18:16
Başhekim Dr. Fedli Emre Kılıç 2023 yılını değerlendirdi

Başhekim Kılıç, gazetecilerle yapılan bir basın toplantısında hastanenin performansını değerlendirirken, ayrıca genel durumu, gelişim alanları, hasta güvenliği ve memnuniyetine yönelik önemli konularda yapılan çalışmalara vurgu yaptı.

Kâhta Devlet Hastanesi'nde 2023 yılında toplam 851 bin 927 hastaya hizmet verildiğini açıklayan Başhekim Kılıç, idari kadro ve sağlık personelinin koordineli çalışmasıyla hastanenin her geçen gün daha iyi bir konuma geldiğini belirtti. Başhekim, geçen yıl acil servise yapılan başvuru sayısının 388 bin 104, yatan hasta sayısının 14 bin 206, yatılan gün sayısının ise yaklaşık 27 bin civarında olduğunu paylaştı. Ameliyat sayısının 27 bin 786 olduğunu ifade eden KILIÇ, hastanenin çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği önemli çalışmalara da dikkat çekti.

Başhekim Kılıç 'ın açıklamalarına göre, hastanede bir dizi iyileştirme ve güçlendirme çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda çocuk acil polikliniği ve çocuk gözlem alanı oluşturuldu. Ayrıca, hastanenin acil girişindeki zemin düzenlemesi Adıyaman Belediyesi iş birliğiyle asfaltlandı. Hastanenin teknik ekip ve donanımlarının arttırılması için çaba sarf edildi; 12 yıl aradan sonra modern FAKO cihazlarıyla katarakt ameliyatlarına tekrar başlandı.

Başhekim, 2023 yılında 5 uzman ve 25 pratisyen olmak üzere toplamda 30 yeni hekimin kadroya dahil edildiğini açıkladı. Ayrıca, yatağa bağımlı hastaların bakımı için profesyonel bir kronik yara bakım ekibi kurularak evde sağlık hizmeti sunulmaya başlandı. Hastanenin uzun süredir kapalı olan kantini, Kâhta Kaymakamlığı'nın destekleriyle tekrar açıldı.

Yapılan çalışmalar arasında, hastane ve Kızılay iş birliğiyle gerçekleştirilen kan bağış kampanyası da öne çıktı; 198 ünite kan bağışlandı. Ayrıca, hastaneye modern ve tam donanımlı bir EKO cihazı kazandırılarak kardiyoloji poliklinik sayısı 2'ye çıkarıldı.

Başhekim Kılıç, gerçekleştirilen bu hizmetlerde Sağlık Bakanlığı, vekiller, kaymakamlık ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün büyük emekleri olduğunu belirterek, 2024 yılında da bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti sunma çabalarının devam edeceğini ifade etti.

Kaynak : PHA

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü