Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:58

Üniversite Sınav Ücretleri Belediye'den

2024 yılında üniversite sınavlarına ilk kez girecek adayların sınav ücretlerini Haymana Belediyesi karşılayacak.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-02-2024 11:32   Güncelleme : 02-02-2024 11:32
Üniversite Sınav Ücretleri Belediye'den

2024 yılında üniversite sınavlarına ilk kez girecek adayların sınav ücretlerini Haymana Belediyesi karşılayacak.

Haymana Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Haymanalı öğrencilere eğitim desteği vermeye devam ediyor. Bu sene, ilk kez Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin sınav ücretleri Haymana Belediyesi tarafından karşılanacak.

Sınava girecek adaylar başvuru tarihinden itibaren; ikametgâh belgesi, öğrenci belgesi, sınav başvuru belgesi ve kendisine veya velisine ait IBAN numarası ile Haymana Belediyesi’ne başvurabilirler.

Turgut “Öğrencilerimizin Her Zaman Yanındayız.”

Haymana Belediyesi olarak her zaman eğitime destek olduklarını belirten Başkan Turgut “Bu sene de aldığımız kararla ilk kez üniversite sınavlarına girecek öğrencilerimizin sınav ücretlerini karşılayacağız. Gerekli belgelerle Belediyemize başvurmaları yeterli. Öğrencilerimizin başarılı olmaları için, her zaman yanlarında olmaya, onların eğitimine destek vermeye önem veriyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize pandemi döneminde derslerinden geri kalmamaları için tablet hediye ettik. Sınavlara girecek adaylara yardımcı ders kitabı dağıttık. Ankara’da staja giden Yüksek Okul öğrencilerine ulaşım desteği sağladık, deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle tadilata alınan Haymana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bu süreçte eğitim gördükleri yeni okullarına taşıyacak servisler için yakıt desteğinde bulunduk. Yine Ankara’daki etkinliklere katılmaları için öğrencilerimize ulaşım desteği sunduk. Kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz sürüyor. Öğrencilerimizi tiyatro gösterileriyle buluşturuyoruz.  Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde açtığımız kurslarla gençlerimize, öğrencilerimize, tekwando, okçuluk, bağlama, ukulele, diksiyon vb. kurslar verdik. Her zaman dediğimiz gibi sevgili öğrencilerimiz destek bizden başarı sizden…” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü