Mersin Vatan Gazetesi
HV
01 MAYIS Çarşamba 13:16

Zaimoğlu, “Yerelde kadın temsiliyetine ihtiyaç var”

CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Av. Nevin Zaimoğlu, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ne (MEİGDER) ziyarette bulundu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 29-12-2023 16:28
Zaimoğlu, “Yerelde kadın temsiliyetine ihtiyaç var”


CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Av. Nevin Zaimoğlu, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ne (MEİGDER) ziyarette bulundu. MEİGDER Başkanı A.Vahap Şehitoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Zaimoğlu, ziyaret sırasında kadın temsiliyetinin önemine vurgu yaparak, “Ne kadar çok kadın yönetimler var, ne kadar çok kadın muhtarlar var, o kadar çok demokrasiden söz edilir” dedi.
Mersin genelinde en çok kadın aday adayının olduğu Mezitli’de kolları sıvayan ve kapı kapı gezerek halkın desteğini arkasına alan Zaimoğlu, seçim süreçlerinin yanı sıra parti içinde aktif çalışmanın da büyük bir değeri olduğunu belirterek, “Yerel temsilin güçlenmesi için kadın temsilinin artması gerekir. Yüzde 3 oranındaki kadın temsilinin yerelde demokrasiyi zayıflattığı bir gerçek. Bu durum genelde de demokrasinin sağlıklı işlemesini engelliyor” diye konuştu.


Kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini savunan CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Av. Nevin Zaimoğlu, kadın adayların iddialı olmaları gerektiğini ve bu iddianın kesintisiz sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı. Zaimoğlu, kendi partisinde yıllardır görev aldığını ve son 10 yıldır da kesintisiz bir şekilde bu görevi sürdürdüğünü belirterek, Mersin’deki diğer aday adaylarıyla kıyasladığında liyakat, eğitim ve emek gibi kriterlerde kadın adaylarının gereken özelliklere sahip olduğunu ifade etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kadın ve gençlere verdiği öneme de değinen Zaimoğlu, partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda ve bakanlar kurulunda yarı yarıya kadın yer aldığını dile getirdi. Bu durumun umutlarını artırdığını belirten Zaimoğlu, Mersin’e 1950’de Müfide İlhan’ın belediye başkanı olmasından bu yana neden bu kadar ara verildiğini sorgulayarak, Mezitli’de yaşamasının nedenlerini ve hizmet vizyonunu da anlattı.


Mezitli’de 22 yıldır yaşadığını ve doğma büyüme Mersinli olduğunu söyleyen Zaimoğlu, Mezitli’nin şirin bir ilçe olduğunu ve buradan ayrılmayı düşünmediğini ifade etti. Mezitli’de son 10 yılda yapılan güzel hizmetlerin çıtasını daha da yükseltmeye geldiğini vurgulayan Zaimoğlu, “Yeni projelerle Mezitli’ye katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Projelerimiz hazır ancak görev verilmesi halinde vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek, ortak akıl ve taleplerle projelerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
MEİGDER yönetim kurulu üyeleri, sorularıyla aday adayı Zaimoğlu’nun düşüncelerini daha yakından tanıma fırsatı bulurken, Dernek Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Av. Nevin Zaimoğlu’na çıktığı yolda başarılar diledi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü