Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenlere yönelik drone eğitimi vermeye başladı. 29 Kasım’a kadar sürecek eğitimde 103 öğretmen drone uçurmayı öğrenecek.

Drone uçuş eğitimi, günümüzde giderek yaygınlaşan ve farklı alanlarda kullanılan bir teknoloji olan insansız hava araçlarına ilgi duyan öğretmenlere yönelik bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Eğitim, öğretmenlerin daha etkili ve yenilikçi bir şekilde derslerini planlamalarına ve öğrencilerine örnek teşkil etmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Bu kapsamda Mezitli’deki öğretmenlere de 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi olarak drone eğitimi verilmeye başlandı. Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu tür etkinliklerle öğretmenlere destek sunmayı ve onların profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Drone uçuş eğitimi de bu amaç doğrultusunda düzenlenen özel bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. 3 gün sürecek eğitimlerin koordinatörlüğünü Serkan Okay yaparken, Erdal Sağlam ise İHA Eğitmeni olarak görev alıyor. Bu eğitim sayesinde öğretmenler, drone teknolojisiyle ilgili temel bilgilere sahip olacak ve drone uçuşunu deneyimleme imkânı buluyor.

 

İLK EĞİTİM VERİLDİ

İçel Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas ve şube müdürlerinin de katıldığı ilk günkü eğitimin sonunda konuşan İHA eğitmeni Erdal Sağlam, “Bizleri biz yapan toplumlara yön veren öğretmenlerimizin öncelikle Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutluyor bu eğitime katılan tüm öğretmenlerimize hayatları boyunca başarılar diliyorum” dedi. Sağlam, eğitimlerin dört aşamadan oluştuğunu söyleyerek, “Bunlar, teorik eğitim, similasyon eğitimi, joistik kumanda ve beden dili ile uygulamalı olarak gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

 

SERTİFİKALAR MÜDÜR DURMUŞ’TAN

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise öncelikle meslektaşlarını tebrik ederek, “Bu çok keyifli kursu tamamlayan sevgili meslektaşlarım, sizlerden güzel çekimler bekliyoruz. Biz eğitimcilerin çok yönlü olmaları, farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri çocuklarımızın geleceği açısından, ufuklarının genişlemesi açısından çok kıymetli. İnsan öğrenmeyi bıraktığında yaşlanır. Sizleri canı yürekten kutluyor, bu anlamlı günü daha da anlamlı kıldığınız için teşekkür ediyorum. Öğretmenler Günümüz kutlu olsun; hep beraber birlik beraberlik içinde sağlıklı, mutlu, huzurlu bir meslek hayatı geçirmeyi; ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmeyi temenni ediyorum” diye konuştu. Durmuş, konuşmasının ardından drone eğitimine katılan öğretmenlere sertifikalarını verdi. Öte yandan eğitimden sonra öğretmenler, drone uçuşuyla ilgili edindikleri bilgileri sınıf ortamında ve farklı projelerde kullanabilecekler. Bu da öğretmenlerin öğrencilerine daha interaktif ve yenilikçi bir eğitim sunmalarına yardımcı olacak.