Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:21

Mersin ESOB’dan eğitim seferberliği

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, EDUSER Eğitim Danışmanlık ve Uzmanlık Hizmetleri firması ile imzaladıkları Mesleki Eğitim Hizmetleri sözleşmesi kapsamında 20 Kasım 2023 Pazartesi günü Birlik yemekhanesinde Aşçılık ve Pastacılık çırağı meslek dallarında eğitime başlayacaklarını söyledi. 

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-11-2023 14:36
Mersin ESOB’dan eğitim seferberliği


Başkan Sarı, söz konusu sözleşme kapsamında aşçılık, pastacılık, sıhhi tesisatçılık, tekstil, yiyecek ve içecek sunum hizmetleri ve Barisatcılık meslek dallarında 800 kişiye eğitim verileceğini ifade ederek, pazartesi günü bu eğitim seferberliğinin ilk etabının startını vereceklerini dile getirdi.
Türkiye’de  Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim Yoluyla Suriyeli ve Ev Sahibi Toplulukların İstihdama Erişimlerinin Kolaylaştırılması Programı (İstihdam için Mesleki Eğitim Programı-İMEP) projesinin Mersin ESOB tarafından 2020 yılı itibari ile ilimizde yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Sarı  “ Avrupa Birliğince Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı tarafından finanse edilen İMEP, işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda çıraklık ve mesleki eğitim yoluyla ev sahibi toplulukların ve Suriyelilerin mesleki becerilerini destekleyerek sürdürülebilir geçim kaynaklarına ve kayıtlı istihdama erişmelerini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır” dedi.
İlimizin istihdam  sorununa katkı sunmak, mesleki eğitim faaliyetlerin desteklemek, çırak-kalfa ve ustalık kültürümüze sahip çıkmak amacıyla Akdeniz Halk Eğitim Merkezi ve Mezitli Halk Eğitim Merkezlerimizin işbirliğinde mesleki eğitim, beceri ve uyum geliştirme eğitimleri vermek amacıyla İMEP projesi faaliyetleri kapsamında EDUSER firması ile protokol imzalandığını kaydeden Başkan Sarı şöyle devam etti:
 “ imza altına aldığımız sözleşme ile esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik teorik ve pratik mesleki eğitim kursların verilmesinin yanı sıra mesleki becerilerin geliştirilmesi ve güncel gelişmelere uyumlarının desteklenmesi sağlanacak. Yine mesleği olmayanlara meslek edindirilip belgelendirilmesi ve istihdama erişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Protokol kapsamında Birliğimiz bünyesinde Aşçılık, Pastacılık, Sıhhi Tesisatçılık, Tekstil, Yiyecek ve İçecek Sunum Hizmetleri, Baristacılık meslek dallarında 800 kişiye mesleki eğitim ve beceri ve uyum geliştirme eğitimleri verilmesi hedeflenmektedir. Bu eğitimlerden aşçılık ve pastacılık çırağı meslek dallarındaki eğitimlerimiz 20 Kasım Pazartesi günü Birlik hizmet binası yemekhanesinde verilecek eğitimlerle başlayacaktır. Eğitimlerden yararlanmak isteyenler Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine başvuruda bulunabilirler”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü